Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Slovesno odprtje prenovljenega najstarejšega Študentskega doma 1 na Tyrševi ulici

Prvi mariborski študentski dom (Dom 1) je bil zgrajen leta 1964. In prav letos praznujemo 60. obletnico obstoja Študentskih domov, ki jo bomo začeli s slovesnim odprtjem prenovljenega prvega študentskega doma v Mariboru.

Prenovljen ŠD

Študentski dom 1 je imel pred prenovo 220 ležišč. S prenovo se bo bistveno izboljšala kakovost bivanja stanovalcev, tudi s povečanjem površine sob. Zato ima Dom 1 po prenovi 103 ležišča, ki so prilagojena različnim potrebam stanovalcev. Urejenih je 12 apartmajev s po dvema enoposteljnima sobama, ostale sobe so dvoposteljne. Zagotovljena je tudi soba za gibalno ovirane, za dostop v objekt so poskrbeli z namestitvijo dvižne ploščadi. Objekt ima tudi novo požarno stopnišče. Na strehi je pripravljena ploščad za kasnejšo umestitev čebelnjaka z apiterapevtsko vsebino.

V okviru prenove je bila izvedena energetska prenova in adaptacija objekta, in sicer: toplotna izolacija sten, zamenjava stavbnega pohištva, prenova strehe, prenova razsvetljave, ogrevalnega in prezračevalnega sistema. Zamenjana je bila vsa notranja oprema. Prenova je sledila ciljem pametne in energetsko učinkovite stavbe.

Univerza v Mariboru in naši študenti so tako dobili sodoben študentski dom, ki nudi odlično priložnost za druženje, ustvarjanje socialne mreže, učenje samostojnega življenja in sprejemanja različnosti. S tem bodo stanovalci bogatejši za nove izkušnje, ker so Študentski domovi Univerze v Mariboru VEČ KOT LE DOM.

Slovesno odprtje prenovljenega najstarejšega Študentskega doma 1 na Tyrševi ulici bo v četrtek, 18. 4. 2024, ob 11. uri.

Vabilo

Oznake


Kategorije

Datum

  • 12. Apr 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri