Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Prispevajte zapis v zbirko dobrih praks s področja digitalne dostopnosti v pedagoškem procesu

V okviru projekta Self-Evaluation Tools for e-Inclusion in HEI (SET4Inclusion) proučujejo potencial vključujoče digitalne zmogljivosti visokošolskega sektorja, da bi omogočili enake izobraževalne možnosti za vse študente, še posebej za študente z omejitvami ali posebnimi potrebami.

AdobeStock_538808016
Med projektnimi aktivnosti je tudi priprava zbirke dobrih praks s področja digitalne dostopnosti in vključenosti v digitalno izobraževanje, kamor vabijo visokošolske učitelje, učiteljice UM. 📢 Poziv za zbiranje dobrih praks je odprt do 30. 6. 2024, kratek opis izvedbe pa se odda v spletnem obrazcu (v angleškem jeziku).

Vsi prejeti opisi bodo šli v proces evalvacije, avtorji najbolje ocenjenih dobrih praks pa bodo povabljeni k sodelovanju pri predstavitvi le-teh v okviru konference DIGIN 2024.

Podrobne informacije so na voljo na spletni strani projekta SET4Inclusion, ali preko e-pošte kontaktni osebi (bostjan.sumak@um.si).

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko so si s projektnimi partnerji zadali izpolnitev pet ključnih ciljev projekta, ki imajo skupno točko v inkluziji digitalnega izobraževanja:

  • Razvoj samoevalvacijskih orodij za visokošolske ustanove in učitelje.
  • Razvoj mikroučne enote za vodje in visokošolske učitelje.
  • Zbiranje in opis dobrih praks.
  • Produkcija platforme kot osrednje točke znanja.
  • Organizacija mednarodne konference.

Kategorije

Datum

  • 19. Jun 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri