Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Podajte svoje mnenje o kvaliteti zraka v Mariboru v okviru ankete

Onesnaževanje zraka in okolja, vprašanja, povezana z ogljčnim odtisom, ki segajo od emisij toplogrednih plinov do pomanjkanja ogljika v tleh - to so urbani izzivi, s katerimi se bodo evropska mesta soočala v prihodnje.

Anketa

Projekt Upsurge zagotavlja ciljno usmerjene odzive na urbano problematiko zdravega bivalnega okolja, ki temelji na podatkih, pridobljenih v lokalnem okolju. Z vzpostavitvijo sonaravnih rešitev bomo tudi v Mariboru omogočili prehod v bolj regenerativno prihodnost, saj je Maribor v okviru projekta eno od pilotnih mest. Na območju Pekrskega potoka bomo izvajali redne meritve kakovosti zraka in na podlagi analize rezultatov izvajali ciljne zasaditve dreves, ki ustrezajo tej mikro klimi. V okviru partnerstva bomo delili izkušnje in prakse, ki bodo vzpostavile evropski svetilnik, ki bo predstavljal vodič po sonaravnih rešitvah, primerih za različna mikro okolja.

Podajte svoje mnenje o kvaliteti zraka v Mariboru v okviru ankete: Upsurge – Evropski Urbani Regenerativni svetilnik. Anketa je anonimna in se izvaja v okviru Horizontovega projekta Upsurge, kjer skušajo najti inovativne sonaravne rešitve za zdravo urbano okolje. Vaši odgovori bodo izredno cenjeni, saj želijo pri projektnih aktivnostih v kar največji meri upoštevati mnenja Mariborčank in Mariborčanov.


Kategorije

Datum

  • 29. Jun 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri