Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Odprta znanost odpira Univerzo v Mariboru

Na Univerzi v Mariboru je 15. marca potekal dogodek za pedagoške in nepedagoške delavce, ki sooblikujejo in strokovno podpirajo področje odprte znanosti univerze z naslovom Odprta znanost odpira UM pilotnega projekta Z odprtim dostopom do vseživljenjskega izobraževanja (ODVIj), financiranega v okviru Načrta za okrevanje in odpornost.

Dogodek Odprta znanosti odpira UM_ppt

Po pozdravnem nagovoru prorektorja za znanstvenoraziskovalno dejavnost UM, red. prof. dr. Deana Korošaka, so bile predstavljene vzpostavljene in načrtovane dejavnosti za delovanje UM po načelih odprte znanosti, ki jih izvajamo na UM v sodelovanju z Univerzitetno knjižnico Maribor (UKM). Ravnateljica UKM, mag. Dunja Legat, je v nadaljevanju pojasnila tudi zakonsko podlago obveznega prehoda javnih raziskovalnih organizacij na delovanje po omenjenih načelih. Udeleženci so lahko sodelovali tudi v interaktivnem programu, kjer so zmagovalci kviza o odprti znanosti uspešno izkazali svoje poznavanje tega za prihodnost znanosti pomembnega področja.

Udeleženci dogodka

Vsem udeležencem se lepo zahvaljujemo za dejavno udeležbo na dogodku in vas hkrati vabimo k nadaljnjemu tvornemu sodelovanju pri izvajanju dejavnosti odprte znanosti.

Logotipi NOO v vrstici

Oznake


Več novic

Zapri