Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 10. Mar 2022

Deli z drugimi

Novinarska konferenca o razvoju in izvedbi študijskega programa paliativne oskrbe na UM FZV

Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru in Univerza v Sarajevu sta v sodelovanju s Fakulteto za dentalno medicino in zdravje Univerze J.J. Strossmayerja v Osijeku (koordinator projekta) pripravili pobudo za razvoj magistrskega študijskega programa 2. stopnje paliativne oskrbe.

Thoughtful experienced doctor employing tonometer for measurements

Paliativna oskrba se ukvarja z oskrbo pacientov z neozdravljivimi boleznimi. Evropsko združenje za paliativno oskrbo navaja, da potrebuje paliativno oskrbo od 50 % do 89 % umirajočih pacientov. Z naraščajočimi  potrebami  pacientov po storitvah iz paliativne oskrbe, se hkrati povečuje tudi potreba po visoko izobraženih strokovnjakih oz. medicinskih sestrah. Cilj projekta je razviti  magistrski študijski program 2. stopnje, kateri bo omogočal pridobivanje profesionalnega  znanja in veščin izvajalcev paliativne oskrbe ter razvoj njihovih kompetenc na podlagi sodobnih znanstvenih spoznanj, v skladu z etičnimi in integrativnimi načeli. Razvoj in izvajanje magistrskega študijskega programa 2. stopnje bo prispevala k povečanju števila strokovnjakov z znanjem in izkušnjami za zagotavljanje kakovostne in varne oskrbe paliativnih pacientov.

Vabimo vas na predstavitev projekta, ki bo potekala 14. marca 2022 na Univerzi v Mariboru Fakulteti za zdravstvene vede (Žitna ulica 15, Maribor) s pričetkom ob 14. uri.

Na konferenci se bodo predstavili koordinator projekta, Fakulteta za dentalno medicino in zdravje Univerze J.J. Strossmayerja v Osijeku, ter partnerja projekta, Univerza v Sarajevu in Univerza v Mariboru Fakulteta za zdravstvene vede, katera je tudi gostitelj uvodne konference projekta. Partnerji se bodo pogovarjali o paliativni oskrbi in načrtovanih projektnih aktivnostih.

 

Odbor za izvedbo projekta:

  1. dr. sc. Martina Smolić, dr. med., Prodekanica za znanost in podiplomske študije Univerza J. J. Strossmayera Osijek, Fakulteta za dentalno medicino in zdravstvo Osijek, Hrvaška
  2. dr. Dominika Vrbnjak in Prof. Dr (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske) Majda Pajnkihar, FAAN, FEAN, Univerza v Mariboru, Fakulteta za zdravstvene vede, Slovenija
  3. dr. Arzija Pašalić, dekanica Fakulteta zdravstvenih študij, Univerza v Sarajevu.

Oznake


Kategorije

Datum

  • 10. Mar 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri