Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Novi pogoji za vpis v univerzitetne študijske programe UM za študijsko leto 2025/26

Srednješolci se lahko s poklicno maturo in izpitom iz enega od predmetov splošne mature vpišejo v posamezne univerzitetne (UN) študijske programe 1. stopnje in enovite magistrske (EMAG) študijske programe 2. stopnje Univerze v Mariboru na podlagi veljavnih vpisnih pogojev.

pexels-cottonbro-studio-5124881

Ker Zakon o visokem šolstvu v 38. členu določa tudi, da mora biti program za pridobitev srednje strokovne izobrazbe ustrezen oziroma z istega strokovnega področja, kot je univerzitetni študijski program 1. stopnje oziroma enovit magistrski študijski program 2. stopnje, v katerega se posameznica oz. posameznik vpisuje, se bodo skladno s tem določilom za vpis v študijsko leto 2025/26 na Univerzi v Mariboru spremenili tudi pogoji za vpis v posamezne univerzitetne študijske programe 1. stopnje.

Aktualni pogoji in načrtovane spremembe za vpis na dodiplomski in enovit magistrski študij na Univerzi v Mariboru v študijskem letu 2025/26 so objavljeni na spletni strani moja.um.si > Študiral bi na UM > Vpis na UM s poklicno maturo in petim predmetom.​


Več novic

Zapri