Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Naslavljanje globalnih izzivov na ATHENA mednarodnem tednu z afriškimi univerzami

Helenska sredozemska univerza je v sodelovanju z Evropsko univerzo ATHENA in partnerji iz afriških univerz Ugande, Tanzanije in Nigerije organizirala kongres z naslovom "Prvi ATHENA mednarodni teden z afriškimi univerzami".

HMU Afrika 2

Srečanje je potekalo aprila 2024 v avditoriju Fakultete za management in ekonomijo v Heraklionu na Kreti.

Kongresa se je udeležilo približno 60 predstavnikov iz Evropskih in Afriških univerz, med njimi tudi trije sodelavci Univerze v Mariboru s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede. Dogodek je organizirala pisarna za mednarodno izmenjavo Helenske sredozemske univerze.

Kongres je vključeval predstavitve projektov in predavanja na temo preciznega kmetijstva, digitalizacije, pridelave in varnosti hrane. Organizirane so bile delavnice o pridobivanju evropskih sredstev, sodelovanju z afriškimi univerzami na novih razpisih in projektih ter o internacionalizaciji in izmenjavi študentov. Predstavniki UM so na kongresu predstavili izbrane primere preteklih in trenutnih projektov s področja uporabe IKT v kmetijstvu ter novih pristopov k poučevanju ciljnih skupin. Udeležence so tudi povabili na prihajajočo poletno šolo ipa.um.si.

Prihodnje sodelovanje z afriškimi univerzami je pomembno zaradi izmenjave znanja in izkušenj, kar lahko prispeva k reševanju globalnih izzivov, kot so prehranska varnost, trajnostno kmetijstvo in digitalizacija. Poleg tega to sodelovanje spodbuja kulturno razumevanje, krepi mednarodne raziskovalne mreže in omogoča dostop do novih priložnosti za študente in raziskovalce.


Oznake


Več novic

Zapri