Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Izšla je nova številka interne revije UMniverzum

Pomladno-poletna številka ponuja nov pester nabor zanimivih prispevkov s številnih znanstvenih področij in z zelo aktualnimi temami.

UMniverzum_21_fb_photo01

V branje vam ponujamo prispevke iz temeljnih področij, kot so ekonomija, prehrana in inovacije. Predstavljamo prihodnost nevronskih vmesnikov človek-stroj in projekt Nadgradnja nacionalnih raziskovalnih infrastruktur, ki nam je omogočil, da smo pridobili vrhunsko raziskovalno opremo, s katero želimo, po načelu odprtega dostopa, privabiti tudi številne domače in tuje vrhunske raziskovalce. Podrobneje predstavljamo znanstvenici s področja prava in jezikoslovja. Gledamo v prihodnost in ozaveščamo o pomenu dediščinske znanosti, hkrati pa izpostavljamo podnebno anksioznost in (ne)spanje v digitalni dobi, ki postajata resni težavi, predvsem med mladimi. Zavedamo se pomembnosti prenosa znanja in tehnologij v okolje, tudi na tuje trge, zato predstavljamo podporno mrežo EEN, katere del je vrsto let tudi naša univerza.  

UMniverzum postaja bogatejši za dve novi stalni rubriki, gostujoče pero in umetnost, stalnica revije bodo postale reprodukcije umetniških del študentov z Oddelka za likovno umetnost, stopili pa smo tudi pod okrilje Univerzitetne založbe ter tako omogočili dostop do revije še širšemu krogu bralcev.

Tiskana izdaja je že na voljo na vseh članicah Univerze. Na voljo je tudi interaktivna spletna različica, ki vam omogoča potovanje med branjem prispevkov, ogledom fotogalerij in videoprispevkov, povečevanjem fotografij ter hitrih povezav do posameznih člankov in dodatnih informacij.

Prijetno branje!


Kategorije

Datum

  • 28. Mar 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri