Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

BASF Innovation Hub 2022″ – velika priložnost za inovatorje, zagonska podjetja in študente

Z veseljem vas obveščamo, da vodilno svetovno kemijsko podjetje BASF ponovno podpira ideje zagonskih podjetij, ne glede na njihovo stopnjo razvoja, inovatorjev, vključno z najuglednejšimi raziskovalci, in študentov iz Slovenije.

BASF Innovation Hub 2022_KV

BASF Innovation Hub 2022 se bo osredotočil na ideje, povezane z okoljskim izzivom današnjega časa – obnovljivi viri energije.

Najboljša inovacija ali zagonska ideja na lokalni ravni bo prejela začetno spodbudo v višini 2.500 EUR bruto, skupaj z možnostjo nadaljnje podpore v višini 5.000 EUR v vsakem primeru – ne glede na to, ali bo idejo kot zmagovalko velikega finala BASF še naprej podpiral.

BASF Innovation Hub 2022 poteka v dveh glavnih delih:

  • BASF Innovation Hub 2022 dogodki na lokalni ravni (prvi): po zaključku prijav bo najboljših pet lokalnih ekip dobilo priložnost predstaviti svoje ideje pred lokalno žirijo, ki bo določila zmagovalca na lokalni ravni. Zmagovalci lokalnih dogodkov se samodejno uvrstijo in sodelujejo v velikem BASF Innovation Hub 2022 finalu.
  •  BASF Innovation Hub 2022 veliki finale (drugi del): je edinstvena priložnost za zmagovalce, da svoje inovacije in zagonske ideje predstavijo še širšemu občinstvu in si morda zagotovijo dodatne naložbe za njihov nadaljnji razvoj.

Sodelujoče države: Avstrija in Madžarska (skupni lokalni dogodek), Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Srbija, Slovenija (skupni lokalni dogodek), Bolgarija, Grčija, Češka in Slovaška (skupni lokalni dogodek) ter Romunija.

BASF Innovation Hub 2022 podpira ideje, ki se nanašajo na vsaj eno od naslednjih tem:

  • Čista energija (primeri: digitalne rešitve, ki se osredotočajo na povečanje učinkovitosti pri procesih in energetske učinkovitosti, rešitve za povečanje deleža obnovljivih virov energije pri oskrbi z električno energijo (toplotna, sončna, vetrna energija), rešitve za toplotno energijo in izolacijo, optimizacijo ogrevanja in hlajenja ter prezračevanja, dekarbonizacijo energetskih sistemov in spodbujanje tehnologij brez emisij).
  • Pametni prevoz (primeri: materiali za litij-ionske baterije, biogoriva/dodatki, materiali za gorivne celice, elektromagnetno neprepustni materiali, okolju prijazni, vendar odporni materiali za stanovanja EQ).
  • Od kmetije do vilic (primeri: tehnologije za natančno uporabo, digitalne kmetijske svetovalne storitve, digitalne kmetijske rešitve, rešitve, ki prispevajo k bolj trajnostnim prehranskim sistemom, selektivna sredstva za zaščito rastlin, biološka zaščita rastlin).

Prijave bodo odprte do 16. septembra 2022. Lokalna žirija iz vsake regije bo izbrala najboljših pet udeležencev, ki bodo svoje inovativne ideje tudi predstavili. Eden od petih bo imel priložnost postati del velikega finala BASF Innovation Hub 2022.

Več informacij o projektu in časovnico najdete na spletni strani, lanskoletni dogodek pa si lahko ogledate na uradnem kanalu YouTube dogodka.

Pogoji sodelovanja (angleški jezik)
Spletna stran Novo

Oznake


Več novic

Zapri