Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 7. Sep 2021

Deli z drugimi

Univerzitetna založba je v mesecu avgustu izdala 5 različnih publikacij

​ FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE ZNANSTVENO-RAZISKOVALNI TRENDI NA PODROČJU DIGITALNE PREOBRAZBE dr. UROŠ RAJKOVIČ in dr. ALENKA BAGGIA (UR.)   Digitalna preobrazba organizacij predstavlja ključni element uspeha v sodobnem poslovnem svetu. Pri tem pomembno vlogo igrajo vodstvo in zaposleni...

FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE
ZNANSTVENO-RAZISKOVALNI TRENDI NA PODROČJU DIGITALNE PREOBRAZBE
dr. UROŠ RAJKOVIČ in dr. ALENKA BAGGIA (UR.)

Digitalna preobrazba organizacij predstavlja ključni element uspeha v sodobnem poslovnem svetu. Pri tem pomembno vlogo igrajo vodstvo in zaposleni v organizaciji, ter njihovo poznavanje konceptov in tehnologij digitalne preobrazbe. V monografiji predstavljamo aktualne teme s področja digitalne preobrazbe, ki bodo organizacijam in ostalim udeležencem v procesu digitalne preobrazbe v pomoč pri lažjem prehodu v digitalno poslovanje. Med prebojnimi tehnologijami, ki jih zasledimo na področju digitalne preobrazbe so v znanstveni monografiji predstavljeni primeri večkriterijskih ekspertnih sistemov za podporo odločanja, opredeljena je vloga podatkov v sodobni organizaciji, predstavljeni so pristopi k transformaciji modela poslovnega procesa v tehnologijo veriženja blokov, ter podane smernice za učinkovito oblavdovanje kibernetskih tveganj v času pandemije. Poleg primerov uporabe sodobnih tehnologij je predstavljena tudi zasnova prilagodljivega modela strateškega upravljanja informatike.

Publikacija je na voljo v elektronski izdaji brezplačno.

POVEZAVA:https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/605

FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO
PLAZOVI: TEMELJNI VODNIK O NEVARNOSTIH SNEŽNIH PLAZOV
JERNEJ BURKELJCA

Kdorkoli se pozimi zabava ali dela na snegu (žičničarji, oskrbniki koč, gozdarji, cestni in drugi delavci na terenu) se mora zavedati nevarnosti plazov in drugih snežnih pasti. Plazovi niso omejeni samo na strme in visoke gore, velika količina snega lahko pade tudi z ostrešij pod katerimi se pozimi igrajo otroci. Plazovi se pojavljajo kjerkoli je dovolj snega in dovolj strmo, to je lahko tudi le nekaj metrov od ceste, smučišča ali hiše. Osnovno zavedanje in prepoznavanje teh nevarnosti je ključnega pomena za široko populacijo ljudi, ki se stalno ali le začasno nahajajo v alpskem in drugih gorskih okoljih.

Publikacija je na voljo v elektronski tiskani izdaji brezplačno.

POVEZAVA:https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/602

MEDICINSKA FAKULTETA
ANATOMIJA ČLOVEŠKEGA TELESA: COMPENDIUM TOPOGRAFSKE ANATOMIJE IN NAVODILA ZA VAJE
dr. BOŽENA PEJKOVIĆ

Compendium topografske anatomije in navodila za vaje je priročni učbenik, ki omogoča študentom medicine da ob predavanjih, seminarjih, vajah in dodatnem študiju strokovne literature v kratkem času obnovijo svoje že pridobljeno znanje iz topografske anatomije človeškega telesa, študente seznanja s splošnimi pravili in najpogostejšimi postopki anatomske makrodisekcije.

Publikacija je na voljo v tiskani izdaji in se prodaja na UM Medicinski fakulteti.

POVEZAVA:https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/603

FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO
FAKULTETA ZA STROJNIŠTVO
10. LETNA KONFERENCA MEHATRONIKE 2021: ZBORNIK POVZETKOV ŠTUDENTSKIH PROJEKTOV
mag. JANEZ POGORELC, dr. ALEŠ HACE in dr. UROŠ ŽUPERL (UR.)

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) in Fakulteta za strojništvo (FS) Univerze v Mariboru (UM) sta edini v Sloveniji, ki izvajata kakovostne samostojne študijske programe Mehatronike na dodiplomski univerzitetni in visokošolski strokovni 1. stopnji ter na podiplomski magistrski 2. stopnji študija. Diplomirani inženir Mehatronike je v domači industriji, še bolj pa v naši soseščini, izredno in vedno bolj iskan profil, strokovnjaki na tem področju pa sodelujejo v proizvodnji in razvoju najsodobnejših mehatronskih izdelkov. Študijski programi Mehatronike na Univerzi v Mariboru se odlikujejo s projektno orientiranim načinom izobraževanja, kjer študenti delajo v skupinah na različnih praktičnih mehatronskih problemih. Rezultate svojega projektnega dela predstavijo študenti javno konec zimskega semestra in konec študijskega leta na Letni konferenci Mehatronike. Tako so letos na konferenci predstavili (organizirani v dveh delih 18. 2. 2021 in 23. 6. 2021) 44 projektov, od tega 17 projektov študenti visokošolskega strokovnega programa, 16 projektov študenti univerzitetnega dodiplomskega študijskega programa in 11 projektov študenti podiplomskega magistrskega študijskega programa. Povzetke teh projektov smo zbrali v pričujoči zbornik, kjer so predstavljene osnovne informacije, več podrobnosti pa so ekipe študentov predstavile na javni konferenci. Vsi projekti so zanimivi, zato vas v imenu organizatorjev FERI in FS vabimo, da se udeležite tudi naslednje Letne konference Mehatronike!

Publikacija je na voljo v elektronski izdaji brezplačno.

POVEZAVA:https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/596

FAKULTETA ZA VARNOSTNE VEDE
CRIMINAL JUSTICE AND SECURITY IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE: PERSPECTIVES OF RURAL SAFETY, SECURITY AND RURAL CRIMINOLOGY, BOOK OF ABSTRACTS
dr. GORAZD MEŠKO, dr. BOJAN DOBOVŠEK in dr. BERNARDA TOMINC (ur.)

Kazensko pravosodje in varnost v Srednji in Vzhodni Evropi – Perspektive ruralne varnosti in ruralne kriminologije, zbornik povzetkov. Zbornik predstavlja povzetke konferenčnih prispevkov 13. mednarodne bienalne konference s področja kazenskega pravosodja in varnosti v Srednji in Vzhodni Evropi, ki jo je Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru organizirala na spletu med 13. in 15. septembrom 2021. Vodilna tema konference je ruralna kriminologija in povezujoče perspektive, v smislu odklonskosti, kriminalitete, družbenonadzorstvenih dejavnosti in zagotavljanja varnosti. Na konferenci je bilo predstavljenih 68 prispevkov, 116 avtorjev iz 22 držav. Konferenca je jubilarna, saj obeležuje proslavo ob 25. obletnici konference(preformuliral), kar kaže na bogato dejavno mednarodno udejstvovanje Fakultete za varnostne vede na raziskovalnem področju.

Publikacija je na voljo v elektronski tiskani izdaji brezplačno.

POVEZAVA:https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/594
 


Kategorije

Datum

  • 7. Sep 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri