​Tiskaj ZELENO se predstavlja v Parizu
Datum objave: 9. 06. 2014

»Jardins, jardin aux Tuileries« je dogodek, posvečen mestnim vrtovom in oblikovanju, ki že enajst let poteka v muzeju Jardin des Tuileries/Louvre, v središču Pariza. Letos je dogodek potekal med 6. – 9. 6. 2014, na njem pa se je predstavil tudi projekt Tiskaj ZELENO – print GREEN.

 

Avtorji projekta, Maja Petek, Tina Zidanšek, Urška Skaza, Danica Rženičnik ter Simon Tržan, so zasnovali projekt Tiskaj ZELENO – print GREEN v okviru predmeta intermedijske umetnosti na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete  Univerze v Mariboru, pod mentorstvom prof. Dušana Zidarja. V okviru projekta so povezali umetnost, naravo ter tehnologijo v »zelen« tiskalnik , ki tiska z  zmesjo zemlje, vode in semen trave oz. deteljice -  natisnjeni motivi tako čez čas ozelenijo.


 Print Green Pariz 2014.jpg


Predstavitev projekta na omenjenem dogodku so omogočili Mladinski kulturni center Maribor, Ministrstvo  za kulturo RS ter Mestna občina Maribor.


Dodatne informacije o dogodku: www.jardinsJardin.com

Dodatne informacije o projektu Tiskaj ZELENO – print GREEN: http://print-green.org

 
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava