​Velik uspeh naših študentk FS
Datum objave: 27. 05. 2014

Študentki Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje FS UM, Sabina Kapus in Anja Firbas, sta prejeli 1. mesto po mnenju strokovne žirije za oblačilna videza v Pomurskem muzeju Murska Sobota in Centru DUO Veržej. Študentke Sabina Kapus, Anja Pleteršek in Nataša Recko so zasedle 1. mesto po mnenju občinstva za oblačilne videze Pomurski muzej Murska Sobota, Pomelaj in Center DUO Veržej. Kaja Pegan in Donjeta Bytygi sta po mnenju občinstva zasedli 2. mesto za oblačilna videza KP Goričko in Pomurski muzej Murska Sobota.


_DSC0700.jpg

Modna revija, ki se je odvila v petek, 23.5.2014, na Gradu Goričko, je potekala v sklopu projekta Rokodelske akademije 2, ki jo financirata Evropska unija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Tema natečaja je bila oblikovati oblačilne videze za zaposlene v štirih rokodelskih središčih Pomurja: Krajinski park Goričko, Pomurski muzej Murska Sobota, Pomelaj in Center domače in umetnostne obrti Veržej. Na njem so sodelovali študentje Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje FS UM in Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil FD UP. Oblačilne videze za posamezno lokacijo je ocenjevala strokovna žirija v sestavi Jožica Brodarič, Bianca Žvorc Morris in Alan Hranitelj, kot tudi občinstvo.

 

Vsa oblačila so razstavljena na Gradu Goričko do 29.5.2014.


Vabljeni!

 
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava