Slovensko ekipo sprejeli v elitni ameriški pospeševalnik
Datum objave: 24. 02. 2014

Slovensko podjetniško ekipo iCcode so z njeno istoimensko rešitvijo sprejeli v elitni ameriški pospeševalnik Tech Wildcatters. Tech Wildcatters je elitni ameriški pospeševalnik s sedežem v Dallasu v ZDA. Po mnenju revije Forbes sodi med 10 najboljših ameriških pospeševalnikov. Ekipa iCcode sodi med štiri odstotke ekip, ki so bile sprejete v šesti krog trimesečnega programa.

 

getfotokrog5.php.jpg
 
Ekipo sestavljajo Aljaž Andrejaš, Kristijan Pukšič, Luka Druks, Matija Vrbovšek in Rok Ajdnik. Ekipa je reden član Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru in je že četrti član, ki je bil sprejet v ugleden globalni pospeševalnik.
 
Poleg naložbe v vrednosti 25 tisoč dolarjev bodo v prihodnjih treh mesecih lahko izkoristili mrežo uglednih mentorjev za nadaljnji razvoj rešitve, iskanje prvih kupcev in pripravo na prihodnjo fazo naložbe.
 

Rešitev iCcode je nevidna koda, ki jo oglaševalci, filmski studii in drugi pripravljalci televizijskih vsebin vstavijo v svoje obstoječe vsebine, kot so televizijski in spletni video oglasi, filmi ipd. Koda omogoča, da gledalci televizijskih vsebin s pomočjo aplikacije za mobilne telefone, ki jo preprosto usmerijo v televizijski ekran, pridobijo nazaj na mobilni telefon dodatne informacije, kot so spletna stran, naslov na Facebooku, koda za popust, povezava do nagradne igre, informacije o izdelkih.

 


 Čestitamo!
 

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava