Challenge:Future
Datum objave: 18. 09. 2013

Med 20.9. in 23.9.2013  bo Maribor gostil osemdeset izjemnih mladih talentov iz 35 držav, ki z inovativnimi zamislimi, izjemno energijo in izkušnjami prihajajo na Challenge:Future Summit 2013. Ta svetovni forum podjetniško in trajnostnemu razvoju usmerjenih mladih je tokrat že tretjič organiziran v Sloveniji in prvič z dogodki v Mariboru.  Ti bodo izpeljani skupaj s soorganizatorjem, Univerzo v Mariboru, in partnerji (RAZ:UM, Out of the Box, Tovarna Podjemov, Inštitut za projektni management, Mestna občina Maribor in Wings Wide Open).

 
Uvodni dogodek v Mariboru poteka pod naslovom Global Jumpstart meets Maribor Start:Up, zaključni pa z Out of the Box C:F Youth Forum 2013. Skupaj z mladimi iz Maribora in mariborskimi podjetji, start upi in socialnimi podjetniki, med katerimi so Terme Maribor, Nova KBM, Start:Up Maribor, ČZP Večer, Dora, CAAP, Živa dvorišča in drugi,  bodo v dvajsetih projektnih skupinah iskali rešitve za lokalne projekte z namenom, vzpodbuditi gospodarsko rast v mestu.  Mariborski javnosti jih bodo predstavili v ponedeljek, 23.9. ob 16. uri na Out of the Box C:F Youth Forumu .
 
Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v petek, 20. septembra 2013, ob 17.30 v Diplomatskem klubu Hotela Habakuk v Mariboru, kjer bomo podrobneje predstavili projekte za oživitev Maribora v okviru globalnega Challenge:Future Summit 2013.
 
Govorniki:
·         dr. Danijel Rebolj, rektor Univerza v Mariboru,

·         mag. Andreja Kodrin, ustanoviteljica Challenge:Future,
·         Dr. Igor Vrečko, predstojnik Inštituta za projektni management.
·         mag. Natalija Postružnik, vodja projekta  Wings Wide Open – Razprimo krila in pooblaščenka  župana MOM,
·         Mag. Matej Rus, direktor Tovarne Podjemov,
 
Po tiskovni konferenci vas ob 18:00 vabimo na otvoritveni sprejem z večerjo, kjer boste imeli priložnost se srečati in pogovoriti z mladimi talenti in s predstavniki mariborskih projektov.
 

Veseli bomo srečanja z vami.

 
Andreja Kodrin                               dr. Danijel Rebolj                                           mag. Natalija Postružnik
Challenge:Future                           Univerza v Mariboru                                   Wings Wide Open

 
 
Dodatne informacije in potrditev udeležbe:
 
Metka Ule Novak, Challenge:Future, email:  metka@challengefuture.org  tel.:041 325 564

 

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava