Natečaj ZAKAJ?
Datum objave: 25. 11. 2021
UM FERI razpisuje natečaj za kratke 15 sekundne posnetke s področij STEM (naravoslovje, tehnologija, inženirstvo in matematika) za osnovnošolce in srednješolce. Z natečajem želimo spodbuditi kreativnost osnovnošolcev in srednješolcev ter spodbuditi njihov interes za področje STEM (naravoslovje, tehnologija, inženirstvo in matematika​). Želimo, da predstavijo svoja videnja, razmišljanja in opažanja, povezana z omenjenim področjem.

Osrednja tema kratkih, javno objavljenih video prispevkov, ki jih pričakujemo, naj bodo sodobne tehnologije in razumevanje pomena njihovega delovanja. Želimo, da si osnovnošolci in/ali srednješolci postavijo vprašanje: »ZAKAJ?« - Zakaj je nek izum, orodje ali tehnologija pomembna? Zakaj je pomembno razumeti, kako tehnologija deluje? Zakaj je to pomembno zame? Scenarij in žanr posnetkov je odprtega tipa. Zaželeno je, da se prikaže čim bolj konkreten problem, ob katerem se pojavi vprašanje »Zakaj?«. POMEMBNO: Iščemo izvirna vprašanja in ne odgovorov.


Zakaj_infografika-01.jpg
Pravila in tehnična navodila so podrobenje opredeljena v priloženem razpisu.


Prijava na natečaj je mogoča od objave razpisa do 19. 12. 2021 do polnoči prek spletnega obrazca na povezavi: https://feri.um.si/prijava-natecaj-zakaj.


Prispele posnetke bo pregledala in ocenila strokovna žirija, ki jo bo sestavil organizator. Komisija bo do 19. 12. 2021 in naredila izbor tistih video posnetkov, ki prejmejo katero izmed nagrad. Nagrajenci bodo po e-pošti obveščeni o nagradi najkasneje do 21. 12. 2021.


NAGRADE
  • Vsak posnetek bo predstavljen v posebnem sklopu na spletni strani fakultete.
  • Komisija organizatorja bo za vsako kategorijo/temo/značilko izbrala do deset najboljših posnetkov, ki bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami.
  • Komisija organizatorja bo izbrala do pet šol, ki bodo prejele paket didaktičnih pripomočkov.
  • Mentorji sodelujočih bodo imeli možnost udeležbe na brezplačnem tečaju, ki ga bo organiziral organizator (temo in termin bomo določili s pomočjo naknadne ankete).

Za dodatne informacije v zvezi z natečajem lahko pišete na e-naslov pr.feri@um.si


Priloge
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava