FERI sodeluje na letošnji LUMINI
Datum objave: 25. 11. 2021
FB Cover SPLOSNI 820x360px.png

​Lumina je del Festivala Vilinsko mesto, ki je tradicionalni decembrski projekt Narodnega doma Maribor, društva Hiša! (Živa Dvorišča) in Zavoda MARS Maribor. Na letošnji Lumini aktivno sodelujejo tudi naše študentke Medijskih komunikacij (Danaja Zavec, Sara Zavernik, Lana Stepišnik, Atena Bošnjak, Kristina Žižek).


Lumina 2021: Ščepec čarobnosti sredi zimskega parka


Čeprav narava pozimi spi, v našem parku ni čisto tako. Ko se zimsko sonce spusti za vrhove in mesto zajame tema, se naš park, ki je skozi dan takšen kot vsi ostali, spremeni v pravcati mali čarobni vrt. Na plan pokukajo najrazličnejša skrivnostna bitja ter s svojo svetlobo začarajo Magdalenski park. Na vhodu v vrt nas bo pozdravilo Svetleče cvetje ter nas povabilo, da pokukamo med krošnje ter poiščemo Kresničke, Moherčice, Nočnika in »špinačo«, ki nam bo posredovala sporočilo v Morsejevi kodi.

A v čarobnem vrtu ne bomo odkrivali samo skrivnostnih prebivalcev, ampak se bomo podali tudi na odkrivanje samega sebe. Preko “Portala do sebe” boste ugotovili, da se delček čarobnosti skriva v vsakem izmed nas, le podati se morate na pot in odpreti svoje srce. In, ko bomo že res utrujeni, nas bo Zalin Cikel popeljal v svet premikajočih senc in nežne glasbe, ki se skrivajo pod belo kupolo.

Se srečamo v čarobnem vrtu, polnem barv, svetlobe in skrivnostnih bitij.


Portal do sebe - instalacija študentk Medijskih komunikacij

Čarovnijo življenja si krojimo sami.

Prihaja zima, dnevi se krajšajo in korona je še vedno tukaj, zato se vedno pogosteje znajdemo v borbi s svojimi čustvi. Naša življenja postajajo vedno bolj stresna in vedno manj se ukvarjamo sami s seboj.

Zaradi preobremenitve s slabimi stvarmi včasih pozabimo na pozitivne plati in na tisto, kar dejansko šteje. Zato se v čarobnem vrtu podajmo na pot do portala, kjer bomo doživeli čustveno preobrazbo. Pot se bo začela s hladno, modro barvo, in končala s toplo, rumeno barvo, vmes pa nas bodo spremljala napisana sporočila in zgodbe posameznikov – tiste najlepše in tudi tiste najbolj boleče. S tem vas želimo spomniti, da niste sami, da je čarovnija življenja v delitvi trenutkov z drugimi. Na koncu poti boste prišli do portala, kjer boste videli svoj odsev, ki vas bo opomnil, da je magični svet v nas in da si čarovnijo krojimo sami.


Mentorica: Maja Pegan


Prižig luči letošnje Lumine bo v petek, 26. novembra, ob 18. uri v Magdalenskem parku. Vstopnine ni. Vljudno vabljeni! Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava