Poišči svojo priložnost na 8. karierni tržnici na daljavo
Datum objave: 8. 04. 2021

Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje (OS Maribor in OS Ptuj) v letu 2021 že osmič organizira dogodek, namenjen s​podbujanju mreženja med delodajalci in študenti, diplomanti ter ostalimi mladimi na trgu dela. Karierna tržnica se bo odvijala med 12. in 16. aprilom 2021 na daljavo s pomočjo orodja MS Teams.


shutterstock_281447081 ma.jpg

Skozi cel del teden bodo imeli mladi priložnost aktivnega sodelovanja in mreženja z več kot 20 delodajalci. Letošnji dogodek je sestavljen iz več kot 30 ločenih dogodkov, razdeljenih na tri sklope. S klikom na posamezni sklop se je mogoče prijaviti na posamezne dogodke in predstavitve delodajalcev, medtem ko so bile prijave na hitre razgovore možne zgolj do 12. marca 2021.

 

Krovni program:

Dan Aktivnost - sklop Čas izvedbe Prijava na sklop
12. in 13. april 2021Delavnice in predstavitveMed 9. in 14. uro. Tukaj.
14. do 16. april 2021Kratke predstavitve delodajalcevMed 10. in 11.30 uro. Tukaj.

 

V prvem sklopu delavnic bodo izvedeni raznovrstni zanimivi dogodki s področja priprave na trg dela in podpore za lažji prehod s trga dela v zaposlitev, informiranje o priložnostih in možnostih za mlade na trgu dela in tudi hitri pregled življenjepisov (CV klinika), kjer bodo udeleženci dobili povratne informacije o življenjepisu in spremnem pismu. Prav tako se bodo mladi seznanili z nasveti, kako najhitreje do prve zaposlitve; kateri poklici so najbolj iskani in kako postati zaposljiv. Kako s pomočjo Zavoda RS za zaposlovanje povečati svoje zaposlitvene možnosti, spregovorili pa bodo tudi o  prekarnosti. Naštete aktivnosti ter še mnogo drugih bodo potekale med 12. in 13. aprilom 2021.

 

Med 14. in 16. aprilom 2021 se bodo v drugem sklopu najprej delodajalci predstavili mladim iskalcem zaposlitve. Tako bodo ti pripravili zanimive, 5-minutne predstavitve svoje dejavnosti in kakšen profil kandidatov iščejo.

 

V tretjem sklopu pa bodo priložnost dobili mladi. Skozi hitre 5-minutne informativne razgovore se bodo kandidati predstavili delodajalcem in tako krepili znanja ter veščine za nadaljnje zaposlitvene razgovore.

 

Mladi iskalci zaposlitve bodo tako imeli priložnost spoznati ali se predstaviti naslednjim delodajalcem:

Deloitte Slovenija, e-študentski servis, Trenkwalder, Zavod RS za zaposlovanje, Obzorje d.o.o., MAHLE Electric Drives Sloevnija d.o.o., LIDL Slovenija d.o.o. k.d., Aktiva varovanje d.d., Policija, Agilcon d.o.o., Arcont d.d., Arcont IP d.o.o., Zavod PIP, Revidera d.o.o., Aluminium Kety Emmi d.o.o., Softeh d.o.o., Elektro Maribor d.d., NXP Semiconductors Austria gmbh, Talum d.d., Andragoški Zavod Maribor - Ljudska univerza, Lesnina XXXL, Nova KBM d.d., Dm drogerie markt d.o.o.

 

Otvoritve predstavitev delodajalcev bodo potekale tako, da bodo od 14. do 16. ob 10. uri uvodoma nagovorili udeležence predstavniki UM in Zavoda RS za zaposlovanje. Prvi dan, 12.  4. bo nagovoril prof. dr. Zoran Ren, prorektor za znanstveno-raziskovalno dejavnost Univerze v Mariboru, drugi dan 13. 4. mag. Tomaž Žirovnik, direktor OS Ptuj in v sredo 14. 4. mag. Bernard Memon, direktor OS Maribor ZZRS.

 

Več informacij o dogodku in prijavi na posamezne delavnice dosegljivih tukaj


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava