Profesor dr. Jurij Toplak v Wall Street Journal
Datum objave: 12. 01. 2021

Profesor dr. Jurij Toplak je za Wall Street Journal komentiral ravnanje spletne platforme eToro ob nihanju cene kriptovalut.


S klikom na spodnjo fotografijo dostopate do celotnega članka:


Brez naslova e toro.png

 

Wall Street Journal je v ponedeljek 12. januarja 2021 objavil članek "Spletna platforma eToro vnovčila kripto posle z vzvodi ko je cena Bitcoina bila na vrhu". eToro je brez soglasja uporabnikov prekinil pogodbe in jim izplačal vrednosti kriptovalut. Wall Street Journal je za komentar poklical profesorja dr. Jurija Toplaka s Pravne fakultete Univerze v Mariboru, ki pomaga skupini uporabnikov, ki niso soglašali z enostransko prekinitvijo pogodb. Pojasnil je, da bodo opeharjeni, če bo vrednost bitcoina narasla. Dan prej sta Yahoo Finance in vodilni portal novic o kriptovalutah Coindesk objavila pogovor s profesor dr. Toplakom in odvetnikom Slavkom Vesenjakom iz Maribora. Za razočarane uporabnike bosta pripravila vlogo za odvzem licence za opravljanje borzno posredniških poslov na Cipru, kjer je eToro registriran.

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava