Obvestilo za zaposlene
Datum objave: 16. 10. 2020

Spoštovane sodelavke in sodelavci,

 

zaradi slabšanja epidemiološke slike v R Sloveniji ter na podlagi Smernic za izvedbo študijske dejavnosti v zimskem semestru študijskega leta 2020/21 MIZŠ in NIJZ sem rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič danes izdal priporočilo vodstvom članic Univerze v Mariboru, da se pedagoški proces in raziskovalno delo na članicah UM povsod, kjer je to mogoče, izvaja na daljavo in sicer v skladu s smernicami, ki jih je potrdil Senat Univerze v Mariboru v času razglasitve epidemije.

 

V primerih, ko to zaradi dela ali specifike posameznega strokovnega področja ni mogoče, se pedagoški proces in raziskovalno delo lahko izvajata v prostorih članic Univerze v Mariboru in sicer ob predpostavki, da se upoštevajo vsi protokoli za zagotavljanje varnosti pred okužbo.

 

Prav tako priporočam, da se tudi obštudijska dejavnost na UM izvede na daljavo, kontaktni športi, ki so del pedagoškega procesa ali rekreacije, ki se izvajajo v zaprtih prostorih, pa se odsvetujejo.

 

Vse pomembne informacije v zvezi s koronavirusom za zaposlene na UM so dosegljive na zavihku COVID-19 in UM.​

O morebitnih spremembah vas bomo sproti obveščali.

 

Priporočilo velja do preklica.

 

S spoštovanjem,

prof. dr. Zdravko Kačič,

rektor Univerze v Mariboru​
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava