Majda Pajnkihar, Fellow of the European Academy of Nursing Science​
Datum objave: 2. 07. 2020

S ponosom sporočamo, da je Evropska akademija znanosti v zdravstveni negi (EANS), dekanici Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Mariboru, prof. Dr (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske) Majdi Pajnkihar, podelila naziv »Fellow of the European Academy of Nursing Science«. 


Evropska akademija zdravstvene nege je neodvisno organizirano telo, sestavljeno iz članov, ki so s štipendiranjem in raziskovanjem pomembno prisp​evali k napredku znanosti zdravstvene nege v Evropi. Namen akademije, kot znanstvene skupnosti v Evropi, je nuditi navdih, sodelovanje in akademsko voditeljstvo v zdravstveni negi. Akademija podpira forum evropskih znanstvenikov - medicinskih sester, ki razvijajo in spodbujajo znanje v zdravstveni negi z raziskavami in znanstvenimi dosežki v prizadevanju za odličnost. Naziv ‘Fellow of the European Academy of Nursing Science’ je podeljen strokovnjakom, ki pomembno prispevajo k razvoju znanosti zdravstvene nege.

mediaspeed9328.jpgMajda Pajnkihar je s svojim izjemnim raziskovalnim in managerskim delom pomembno vplivala na razvoj zdravstvene nege v Sloveniji in širši regiji.​ Prva v Sloveniji je pridobila d​oktorat s področja zdravstvene nege ter bila leta 2008 izvoljena v naziv docentka, leta 2013 v izredno profesorico in leta 2018 v redno profesorico za predmetno področje Zdravstvena nega in oskrba. Prva v slovenskem prostoru je izdala učbenik za področje zdravstvene nege in vodi mnoge nacionalne in mednarodne projekte. Kot gostujoča profesorica sodeluje na številnih tujih univerzah in je članica številnih društev in združenj, uredniških odborov, prejela pa je tudi številna priznanja. Njeno delo je v letu 2018 prepoznala tudi Ameriška akademija zdravstvene nege (AAN) in ji podelila naziv Fellow of the American Academy of Nursing.


Dekani​ci prof. Dr (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske) Majdi Pajnkihar iskreno čestitamo za prejeti prestižni naziv.


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava