33. mednarodna blejska konferenca o elektronskem poslovanju
Datum objave: 19. 06. 2020

Blejska e konferenca, ki jo vsako leto organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru je mednarodni dogodek z najdaljšo tradicijo na področju raziskovanja elektronskega poslovanja na Univerzi v Mariboru in eden izmed vodilnih raziskovalnih in strokovnih dogodkov v svetu.


ebled konf.JPG

Letošnja 33. konferenca bo pod naslovom: Tehnologije za omogočanje trajnostne družbe / Enabling Technology for a Sustainable Society, tudi letos povezala številne udeležence, le-ti pa letos, zaradi znane situacije z epidemijo Covid-19, ne bodo prišli na Bled ampak se bodo družili virtualno. 

 

Prvič v zgodovini Blejske e-konference, ki jo na UM FOV organizirajo od leta 1988, bodo udeleženci svoja mnenja delili na daljavo v okviru programa, ki bo izveden 28. in 29. junija 2020. Več o programu: http://bledconference.org/.

 

Udeleženci konference se bodo vsebinsko dotaknili različnih vidikov priložnosti in izzivov digitalne preobrazbe in uporabe digitalnih tehnologij za trajnostni razvoj organizacij in družbe. Predsednica programskega odbora prof. dr. Andreja Pucihar je ob prihajajoči konferenci povedala: »Družba zahteva drugačne ekonomske modele, ki morajo biti bolj odgovorni, pravični in manj izkoriščevalni, da bi dosegli blaginjo za vse. Digitalne tehnologije imajo za dosego trajnostnega razvoja družbe pomembno vlogo. Cilj konference je prikazati priložnosti in rešitve, ki poleg doseganja učinkovitosti in uspešnosti organizacij prinašajo dobrobit za ljudi in celotno družbo ter omogočajo odgovornejše ravnanje do okolja.«

 

V nedeljo 28. junija bo potekal doktorski konzorcij. Otvoritev konference pa bo v ponedeljek, 29. junija 2020 ob 9. uri. Uvodna govornica bo bivša evropska komisarka za promet gospa Violeta Bulc. Predstavila bo evropske usmeritve, vlogo digitalnih tehnologij ter potrebne geopolitične spremembe za doseganje trajnostnega razvoja družbe. V drugem delu bo sledila razprava o temah, ki so zajete v znanstvenih prispevkih udeležencev Blejske e-konference. Letošnje teme so osredotočene na inoviranje in razvoj digitalnih poslovnih modelov, digitalno preobrazbo, pametna in trajnostno naravnana mesta, masovne podatke, znanost o podatkih, e-zdravje in digitalni wellness, ter nove pristope in primere izobraževanja v digitalni ekonomiji. Sledile bodo predstavitve inovativnih digitalnih rešitev v okviru študentskega bazarja prototipnih rešitev.


elektornako poslov.jpg

 

Dogodek bo izveden preko MS Teams-ov. Vabljeni, da se registrirate preko spletne strani konference: http://bledconference.org/, in se pridružite konferenci.

 

Vabljeni! ​


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava