EPF potrjuje svojo odličnost med poslovnimi šolami
Datum objave: 12. 02. 2020

​Združenje Accreditation Council for Business Schools and Programs (ACBSP) je v februarju 2020 ponovno potrdilo odličnost ter reakreditiralo študijske programe na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru za naslednjih deset let.


ACBSP (002).PNG


ACBSP je vodilna in specializirana organizacija za akreditacijo izobraževanja na poslovnem področju, z mrežo več kot 10.000 posameznih članov. Poslanstvo ACBSP je spodbujanje nenehnega izboljševanja in priznavanja odličnosti poučevanja pri akreditaciji programov poslovnega izobraževanja po vsem svetu. ACBSP na podlagi meril za ocenjevanje uspešnosti v odličnosti, ki temelji na Baldridge modelu, ugotavlja doseganje standardov na področju vodenja, strateškega načrtovanja, organizacije, kadrov, programov, študentov, sodelovanja s prakso in okoljem, raziskovanje ipd., znotraj študijskih programov.


ACBSP-evalvatorji.jpg

​​

Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru je v letu 2009 prvič pridobila priznanje, da izpolnjuje oz. dosega standarde in kriterije, ki jih postavlja združenje ACBSP. Po 10 letnem obdobju je fakulteta znova zaprosila za reakreditacijo, saj je pomembno, da imajo njeni deležniki in okolje v katerem deluje, zagotovilo o kakovosti in odličnosti institucije, s katero sodelujejo. Akreditacija ACBSP potrjuje, da procesi poučevanja na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru izpolnjujejo stroge izobraževalne standarde, ki jih je vzpostavila ACBSP.


epf.jpg


»Ponovna akreditacija dokazuje, da EPF lahko konkurira najboljšim poslovnim šolam in ekonomskim fakultetam/univerzam na svetu. Koristi in prednosti imajo poleg fakultete, kot institucije, tudi njeni študenti in zaposleni. Akreditacija ACBSP povečuje ugled naše fakultete v Sloveniji in tujini, predstavlja garancijo odličnosti pri poučevanju in je zaveza za nenehno strmenje h kakovosti«, je pojasnila Lidija Hauptman, dekanica Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru.​

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava