Akademija ob slovenskem kulturnem prazniku na FOV
Datum objave: 7. 02. 2020

Fakulteta za organizacijske vede UM, Zveza kulturnih društev Kranj in Glasbena šola Kranj so tudi letos organizirali Akademija ob slovenskem kulturnem prazniku​na kateri so navdušili učenci in učenke Glasbene šole Kranj, pevski zbor Glasbene Šole Kranj in dijaki Gimnazije Kranj.

IMG_7818_SP2.jpg


S prireditvijo Akademija ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je potekala v knjižnici Fakultete za organizacijske vede, so organizatorji ponovno dokazali in pokazali, da Kranj Akademijo ima in da so meščani na to lahko ponosni. V bogatem programu, ki so ga izvedli nastopajoči, so se strnile misli in pogledi v preteklost, v čas Franceta Prešerna. Skozi melodijo, izraznost nastopajočih in predvsem skozi tančico vseh, ki so dogodku prisostvovali, so bili letos res številni obiskovalci in nastopajoči priča dogodku, na katerega je mesto Kranj lahko ponosno.


Za vse, ki tokrat niste bili na fakulteti: »Živé naj vsi naródi, ki hrepené dočakat' dan, ko, koder sonce hodi, prepir iz svéta bo pregnan, ko rojak prost bo vsak, ne vrag, le sosed bo mejak!


Organizatorji si želijo, da se ob letu osorej, zopet snidemo na fakulteti pred Slovenskim kulturnim praznikom, in ustavimo čas še več obiskovalcem ter jim pričaramo dih kulture in umetnosti v pravi veličini.

  Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava