NAKVIS potrdil študijski program Dentalne medicine na Medicinski fakulteti
Datum objave: 13. 01. 2020

shutterstock_1069579256.jpg

Nacionalna agencija za kakovost v visokem šolstvu je po dolgotrajnih in napornih prizadevanjih Univerze v Mariboru potrdila študijski program Dentalne medicine na Medicinski fakulteti.


Z akreditacijo študijskega programa dentalne medicine v Mariboru je storjen velik, a še ne zadosten korak, da bi lahko program začeli izvajati v praksi. Zdaj nas čaka še težji del, kako zagotoviti potreben denar, opisuje rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič: "Zagotovo ne bo preprosto. Najti moramo tiste poti, ki so znotraj zakonskih rešitev, ki jih imamo na voljo." S precej dobre volje in posluha države bi lahko prve študente vpisali že to jesen. Za Univerzo v Mariboru in mesto bi bil to pomemben razvojni korak.


Na Medicinski fakulteti so na zagon študija pripravljeni, pravi dekan prof. dr. Ivan Krajnc. Na študente čakata tudi dva sodobno opremljena laboratorija za praktični pouk: "Tukaj je postavljenih in že v funkciji okoli 40 simulatorjev in okoli 6 stomatoloških stolov, ki so prav tako že v funkciji, zdaj okoli pol leta pa že dejansko čakajo, da jih postavimo v življenje, jim damo uporabnost."


Po številu zobozdravnikov na sto tisoč prebivalcev se Slovenija po Eurostatu uvršča na rep evropskih držav, hkrati se bo v prihodnjih letih upokojilo precej zobozdravnikov, še dodaja prof. dr. Krajnc. 


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava