Univerza v Mariboru s tremi Kongresni ambasadorji Slovenije za leto 2019
Datum objave: 23. 12. 2019

​2019 je bilo prelomno leto za slovensko kongresno-turistično industrijo. Po dolgoletnih prizadevanjih Kongresnega urada Slovenije in njegovih članov, je bil v letošnjem letu ob podpori Slovenske turistične organizacije, v sodelovanju s Kongresnim uradom pri Turizmu Ljubljana in 16-imi sodelujočimi partnerji; zagnan projekt Slovenski ambasadorski program. Program je zastavljen v skladu z dobrimi praksami v tujini, kjer destinacije beležijo številne uspehe, prav na račun uspešnega razvoja in vodenja kongresnih in konferenčnih ambasadorskih programov.


Časten naziv je prejelo 25 Kongresnih ambasadork in ambasadorjev Slovenije. Prav tem posameznikom gre zasluga za dosedanje uspešno gostiteljstvo številnih mednarodnih kongresov in drugih poslovnih dogodkov v Sloveniji.

Univerza v Mariboru se tako letos ponaša s tremi dobitniki častnega naziva kongresna ambasadroka oz. kongresni ambasador: 

  • prof. dr. Tatjana Welzer Družovec, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Inštitut za Informatiko
  • ​prof. dr. Sandi Klavžar, Fakulteta za naravoslovje in matematiko
  • red. prof. dr. Iztok Podbregar, Fakulteta za organizacijske vede​

Slovenski-Ambasadorski-2019-Skupna fotografija - Ziga-Intihar.jpg 


Letošji dobitniki častnega naziva kongresna ambasadroka oz. kongresni ambasador so zdravniki, znanstveniki, profesorji, raziskovalci in drugi strokovnjaki z različnih področij, ki so pripomogli k internacionalizaciji Slovenije. Pogoj za nominacijo v letošnjem letu za imenovanje v omenjeni naziv je organizacija znanstveno-strokovnega ali poslovnega dogodka z minimalno 100 udeleženci in z vsaj polovično mednarodno udeležbo. V zagonskem letu so upoštevali dogodke, ki so se odvili v obdobju od leta 2014 do vključno 2018. Prednost so imeli dogodki regionalnih, evropskih in mednarodnih oz. svetovnih združenj, ki so v izbrano destinacijo pripeljali čim višjo mednarodno udeležbo ali pa so bili izrednega mednarodnega pomena. 


Slovenski Ambasadorski Program - priznanja 1 Foto Ziga Intihar.jpg


Ob prejemu častnega naziva je izjavo podala tudi prof. dr. Tatjana Welzer Družovec. 


 

​​​​


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava