Znani še zadnji rezultati uvrstitev TIMES-ove lestvice za področja naravoslovnih, medicinskih in zdravstvenih ved
Datum objave: 25. 11. 2019


timers.png


Times Higher Education svetovna lestvica presoja univerze s 13 skrbno izbranimi kazalniki uspešnosti na področjih poučevanja, raziskavanja, prenosa znanja in mednarodne vpetosti. Lestvica omogoča študentom, akademikom, vodstvom univerz, industriji in vladam, da čim bolj celovito in objektivno  primerjajo univerze.​

​  
Ob že objavljenih rezultatih Timesove lestvice (World University Rankings by subject 2020) se je Univerza v Mariboru uvrstila med najboljše tudi na področju:
 
Naravoslovnih ved

phsyical.png
 
Medicine in zdravstvenih ved

timed med.png
 
 
Med naravoslovne vede so na Timesovo lestvico vključena znanstvena področja: matematika in statistika, fizika in astronomija, kemija, geologija, okoljske, zemeljske in morske znanosti. Na lestvico za leto 2020 se je uvrstilo 1.054 visokošolskih institucij, ki so v petletnem obdobju objavile najmanj 500 naravoslovnih raziskovalnih prispevkov ter imele vsaj 50 sodelavcev oziroma 5 % učnega osebja zaposlenega na področju naravoslovja.
 
Za medicino in zdravstvene vede se je na Timesovo lestvico za leto 2020 uvrstilo 775 visokošolskih institucij, ki so v petletnem obdobju objavile vsaj 500 raziskovalnih prispevkov ter imele vsaj 5 % svojega učnega osebja zaposlenega na tem področju.

Rezultati Timesove lestvice potrjujejo, da je Univerza v Mariboru uspešna visokošolska institucija, ki se uvršča med 4% najboljših univerz na svetu. Podrobnejši podatki o uvrstitvah univerz in metodologija razvrščanja sta opisana na spletnih straneh Timesa, podrobnejše povzetke in analize pa najdete tudi tukaj​.
 

 
Dodatne informacije:
Univerza v Mariboru
Oddelek za razvoj in študentske zadeve
E-pošta: kakovost@um.si
 

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava