Vabilo k sodelovanju v raziskavi: Meje med delom in zasebnim življenjem in izgorelost
Datum objave: 2. 12. 2019


logo temnet.png

 

​Oddelek za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru trenutno izvaja ARRS projekt »Upravljanje z mejami med delom in zasebnim življenjem in izgorelost: Preučevanje povezovalnih mehanizmov in robnih pogojev" (ARRS; J5-9449). Projekt proučuje dejavnike izgorelosti, ki izvirajo iz neprilagojenih osebnih prepričanj o delu in nezadostnega počitka ter regeneracije po delu. Gre za bilateralni projekt v sodelovanju z Univerzo v Grazu (FWF; I 3988-G29), v okviru katerega zbiramo podatke v več evropskih državah.

 

V okviru projekta vas vabimo k raziskavi, ki omenjene spremenljivke proučuje med zaposlenimi v Sloveniji. Anketa je dostopna na: https://www.1ka.si/a/240941

 

Reševanje vam bo vzelo približno 15 minut. Vsi odgovori služijo raziskovalnim namenom in bodo statistično obdelani zgolj na skupinski ravni. Vprašalnik je anonimen, udeležba pri raziskavi prostovoljna, vaši odgovori pa bodo obravnavani zaupno. Pri raziskavi smo zavezani načelom etike psihološkega raziskovanja.

 

V zameno za vaše sodelovanje bomo za vsak v celoti izpolnjen vprašalnik namenili donacijo v obsegu 1€ Miklošičevemu skladu Filozofske fakultete, s katero bomo omogočili študentom, prejemnikom Miklošičevih priznanj za raziskovalno odličnost, simbolno finančno nagrado (http://www.ff.um.si/o-fakulteti/komisija-za-mnp/dobitniki-miklosicevih-nagrad-in-priznanj.dot). Dodatno boste vsi, ki boste vprašalnik izpolnili do konca, na koncu ankete prejeli osnovne povratne informacije glede izraženosti izgorelosti in nekaj smernic za blaženje stresa ter preprečevanje izgorelosti.

 

V imenu celotne ekipe se vam iskreno zahvaljujem.

izr. prof. dr. Sara Tement (vodja projekta)​


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava