Univerza v Mariboru se je prvič uvrstila na Timesovo lestvico za področje Arts&Humanities
Datum objave: 3. 10. 2019

fb_header.png

Univerza v Mariboru se je prvič uvrstila na Timesovo lestvico – World University Rankings by subject 2020 za področje Arts&Humanities. V razvrščanje je bilo tokrat zajetih najboljših 536 univerz s področja umetnosti in družboslovja. Področja, ki so zaj​eta so –  umetnost,  oblikovanje, jeziki, literatura, jezikoslovje, zgodovina, filozofija, teologija, arhitektura in arheologija.


Univerza v Mariboru je uvrščena v skupino 401+.


Times Higher Education svetovna lestvica je edina, ki presoja univerze,  v vseh njihovih glavnih nalogah: poučevanje, raziskave, prenos znanja in mednarodni vidik. Uporabljajo 13 skrbno umerjenih kazalnikov uspe​šnosti, da zagotovijo čim bolj celovite in uravnotežene primerjave, ki jim zaupajo študenti, akademiki, vodje univerz, industrija in vlade.


Kazalniki uspešnosti so razvrščeni v pet področij: poučevanje (učno okolje); Raziskave (obseg, dohodek in ugled); Citati (vpliv na raziskave); Mednarodni obeti (osebje, študenti in raziskave); in industrijski dohodek (prenos znanja).


Več o metodologiji ocenjevanja si lahko preberete tukaj.


 tabela.png

Rezultati Times lestvice potrjujejo, da je Univerza v Mariboru kvalitetna visokošolska institucija, ki se stalno uvršča med 1.000 najboljših univerz na svetu. Podrobnejši podatki o uvrstitvah univerz in metodologija razvrščanja sta opisana na spletnih straneh Timesa.


Dodatne informacije:

Univerza v Mariboru

Oddelek za razvoj in študentske zadeve

E-pošta: kakovost@um.si


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava