Fakulteta za varnostne vede prejela nagrado Prizma za komunikacijsko odličnost
Datum objave: 4. 06. 2019

logo inva.png

​Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru je skupaj s partnerjema projekta »PARKIRAJ IZGOVORE DRUGAM! NE NA MESTA, REZERVIRANA ZA INVALIDE.«, Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) in Mestno občino Ljubljana (MOL), prejela nagrado Prizma za odličnost komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi.

 inva.png

Prizma je nacionalna strokovna nagrada, ki jo Slovensko društvo za odnose z javnostmi podeljuje slovenskim organizacijam za odličnost izvedenih komunikacijskih programov na področju odnosov z javnostmi. Je edino tovrstno priznanje slovenskim komunikacijskim strokovnjakom in ne pomeni zgolj komunikacijske odličnosti, temveč izraža tudi strokovnost, znanje, ustvarjalnost in učinkovitost na področju stroke odnosov z javnostmi.

 

Na Slovenski konferenci za odnose z javnostmi (SKOJ) Slovensko društvo za odnose z javnostmi že tradicionalno podeljuje nagrade Prizma. Letos je strokovna komisija nagrado v kategoriji specifičnih komunikacijskih programov podelila partnerjem projekta »PARKIRAJ IZGOVORE DRUGAM! NE NA MESTA, REZERVIRANA ZA INVALIDE.« – Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru, Javni agenciji RS za varnost prometa, Mestni občini Ljubljana in agenciji Taktik. Podelitev nagrad je potekala 21. maja 2019 v Portorožu v sklopu konference SKOJ.

 

Projekt, ki ga vodi izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman iz Fakultete za varnostne vede, je strokovno komisijo prepričal s kombinacijo raziskovalnega dela, strokovnih posvetov in širše ozaveščevalne kampanje. Projekt je ustvaril edinstveno partnerstvo med stroko, raziskovalci in invalidskimi organizacijami, v medijih pa je zgolj v sedmih mesecih ustvaril več kot 100 medijskih vsebin. S prejetjem te nagrade se je Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, postavila ob bok največjim gospodarskim družbam v Sloveniji.


Več informacij o kampanji: http://parkiraj-izgovore.si/

Informacija o podeljenih nagradah Prizma: https://bit.ly/2VIBOD0


Raziskovalna dejavnost in projekt »Parkiraj izgovore drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide.« sta podprta s strani Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa in Mestne občine Ljubljana.

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava