Zmaga ljubljanskih študentov na Tekmovanju med univerzama
Datum objave: 14. 05. 2019
​Po ponedeljkovih napetih bojih med U​niverzo v Mariboru in Univerzo v Ljubljani smo naposled dobili zmagovalca.

V ponedeljek, 13. maja, je v UŠC Leona Štuklja potekalo športno tekmovanje med univerzama v dveh različnih disciplinah: košarka in nogomet. Košarkarska ekipa Univerze v Ljubljani je premagala Univerzo v Mariboru s 76:36. Zatem je sledilo nogometno tekmovanje, kjer je Univerza v Ljubljani za las premagala ekipo Univerze v Mariboru z rezultatom 3:2.

Po napetih tekmah sta Laura Koudela, predsednica Študentskega sveta Univerze v Ljubljani, in Živa Ledinek, predsednica in v.d. prorektorja za študentska vprašanja Študentskega sveta Univerze v Mariboru, podelili odličja sodelujočim ekipam v posameznih disciplinah ter razglasili zmago Univerze v Ljubljani. Zagotovo pa so bili tudi navijači iz tribun tisti, ki so z glasnim navijanjem poskrbeli za odlično vzdušje. Med njimi sta bila tudi red. prof. Boštjan Botas Kenda, prorektor za področje umetniškega dela Univerze v Ljubljani in izr. prof. dr. Urban Bren, prorektor za prenos znanja Univerze v Mariboru. Za okusne prigrizke med obema tekmama pa se zahvaljujemo CHIO čipsu!

KOŠARKA

1. mesto: Univerza v Ljubljani

 

 

2. mesto: Univerza v Mariboru

 

 

NOGOMET

1. mesto: Univerza v Ljubljani

 

 

2. mesto: Univerza v Mariboru 

 

 

Iskrene čestitke!

Foto: Blaž Črnič ​ Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava