Srečanje vodstva UM s člani Kluba 7
Datum objave: 11. 02. 2019

​Vodstvo Univerze v Mariboru se je danes srečalo na delovnem sestanku s člani Kluba 7, ki ga sestavljajo poslanke in poslanci Državnega zbora Republike Slovenije 7. volilne enote (Maribor z okolico). 


Na srečanju so govorili o strategiji vključevanja Univerze v Mariboru v izvajanje kohezijske politike znotraj kohezijske regije Vzhodna Slovenija. Prav tako je bil s strani Univerze v Mariboru predstavljen predlog Inovativnih odprtih tehnologij (IOT), pri kateri želi univerza z ustanovitvijo tehnološkega-inovativnega središča NNOVUM v mestu Maribor ter mreže njegovih kolokacij po krajih Vzhodne kohezijske regije nasloviti odsotnost javnih raziskovalnih zavodov v naši regiji ter preko gojenja aplikativnih raziskav v partnerstvu s tu prisotnimi podjetji zmanjšati njen razvojni zaostanek. Predstavili so načrte Univerze v Mariboru na raziskovalnem področju in s težavami pri uresničevanju le teh. Sprejeli so tri sklepe in sicer, da so se člani Kluba 7 seznanili s projektom INNOVUM, ki ga tudi podpirajo kot tudi celotno vizijo regije in kako skupaj zmanjšati razlike med vzhodno in zahodno kohezijsko regijo v perspektivi 2021 - 2027, nadalje predlagajo sklic matičnega telesa DZ RS, ki bi razpravljal o položaju Vzhodne kohezijske regije, prav tako pa vabijo Univerzo v Mariboru k tvornemu sodelovanju pri razvijanju področne zakonodaje.


IMG_4435.JPG Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava