Sledi poeta
Datum objave: 11. 02. 2019

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in Zveza kulturnih društev Kranj sta tudi letos organizirali Akademijo ob slovenskem kulturnem prazniku Sledi poeta, na kateri so navdušili dijaki Gimnazije Kranj, Mladinski pevski zbor Glasbene šole Kranj, učenci Glasbene šole Kranj, ga. Marta Marolt in g. Uroš Rakovec.


IMG_3756.jpg


S prireditvijo Akademija ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je potekala v knjižnici Fakultete za organizacijske vede, sta organizatorja ponovno dokazala in pokazala, da Kranj Akademijo ima in da so meščani na to lahko ponosni. V bogatem programu, ki so ga izvedli nastopajoči, so se strnile misli in pogledi v preteklost, v čas Franceta Prešerna. Skozi melodijo, izraznost nastopajočih in predvsem skozi tančico vseh, ki so dogodku prisostvovali, so bili obiskovalci in nastopajoči priča dogodku, na katerega je mesto Kranj lahko ponosno.

Za vse, ki tokrat niste bili na fakulteti: »Ko brez miru okrog divjam, prijatlji prašajo me, kam? Prašájte raj' oblak nebá, prašájte raji val morjá, kadar mogočni gospodar drvi jih semtertje vihar. Oblak ne ve, in val ne kam, - kam nese me obup, ne znam. Samo to znam, samo to vem, de pred obličje nje ne smem, in de ni mesta vrh zemljé, kjer bi pozabil to gorje«!

Organizatorji si želijo, da se ob letu osorej, zopet snidejo na fakulteti pred Slovenskim kulturnim praznikom in ustavijo čas še več obiskovalcem in jim pričarajo dih kulture in umetnosti v pravi veličini. 

IMG_3772.jpg IMG_3759.jpg
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava