Informativni dnevi 2019
Datum objave: 4. 02. 2019

logotip-UM.png


 

V petek, 15. februarja, ob 10. in 15. uri ter v soboto, 16. februarja 2019, ob 10. uri,  bodo na fakultetah Univerze v Mariboru potekali Informativni dnevi. Na ta način vam želimo ob tej pomembni odločitvi ponuditi čim več koristnih informacij, da se boste lažje odločili o svoji nadaljnji karierni in študijski poti.


 

Informativni dnevi na rektoratu Univerze v Mariboru:

»Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?«

PETEK, 15. februar 2019
OD 11.30 DO 14.00

KJE? Na rektoratu Univerze v Mariboru (dvorana A. Trstenjaka in dvorana B. Podrecce), Slomškov trg 15, Maribor.
KOMU JE DOGODEK NAMENJEN? Bodočim študentom in njihovim staršem v sklopu informativnih dni.
ZAKAJ?  Da bi bodoči študenti pridobili čim več informacij, povezanih z izbiro študija na naši univerzi.


Udeleženci dogodka bodo dobili nasvete in dodatne informacije o študiju in življenju študentov Univerze v Mariboru, o možnostih študija in dela v tujini (izmenjave, ERASMUS+), o Univerzitetni knjižnici Maribor, o štipendiranju v tujini, o bivanju v študentskih domovih, o delovanju Društva študentov invalidov Slovenije in druge uporabne informacije. Imeli bodo možnost osebnega razgovora z našimi svetovalci za vpis, potekala pa bo tudi »karierna klinika«, v okviru katere bodo udeležencem  na voljo nasveti o pomenu pravočasnega načrtovanja kariere. Prisotni bodo predstavniki posameznih fakultet Univerze v Mariboru, katerih sedež ni v Mariboru, in sicer Fakultete za energetiko, Fakultete za logistiko, Fakultete za turizem in Fakultete za varnostne vede.
  
V sklopu dogodka bodo potekale tudi organizirane predstavitve, katerih namen je bodočim študentom podati kratke, a ključne informacije o vsebinah, ki jih v teh dneh najbolj zanimajo.

Program dogodka:
11.30 - 11.45
Varna družba je uspešna družba (izr. prof. dr. Branko Lobnikar, Fakulteta za varnostne vede UM)
11.45 - 12.00
Predstavitev študija na Fakulteti za energetiko (predstavnik Fakultete za energetiko UM)
12.00 - 12.15
Ustvari si prihodnost. Študiraj logistiko! (asist. dr. Maja Rosi, Fakulteta za logistiko UM)
12.15 - 12.30
Kako izpolniti prijavo za vpis, da bom sprejet na želen študijski program (mag. Dejan Senekovič, Visokošolska prijavno-informacijska služba UM)
12.30 - 12.45
Podpora pri študiju za študente s posebnimi potrebami (Alenka Gajšt, Društvo študentov invalidov Slovenije)
12.45 - 13.00
Poleg študija na Univerzi v Mariboru tudi obštudijsko življenje (Živa Ledinek, vršilka dolžnosti prorektorja za študentska vprašanja na UM)
13.00 - 13.15
Študentski domovi »več kot le dom« (mag. Maja Krajnc Ružič, v. d. direktorice Študentskih domov Maribor)
13.15 - 13.30
Že veš kam greš? Ugotovi s Kariernim centrom UM (asist. dr. Martina Horvat, Karierni center UM​)

 ZAKAJ JE UNIVERZA V MARIBORU PRAVA IZBIRA? 

 

​Razvoj prvega slovenskega nanosatelita, ki bo poletel v vesolje; uspehi ekipe mariborskih študentov pri projektu Študentska formula; konstantni uspehi na mednarodnem študentskem tekmovanju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja Imagine Cup; pomemben prispevek naših fakultet pri razvoju letalskega prometa na električni pogon v sklopu projekta HYPSTAIR; prestižna nagrada Reimagine Education za projekt Demola - povezovanje študentov s konkretnimi težavami podjetij – ki je Univerzo v Mariboru postavila ob bok najboljšim univerzam; so le nekateri od odmevnejših uspehov predstavnikov Univerze v Mariboru.


Univerza v Mariboru je s svojimi 19 članicami (17 fakultet, Univerzitetna knjižnica in Študentski domovi) druga največja univerza v Sloveniji. Njena usmeritev je v pridobivanju najboljših študentov in ustvarjanju razvojnega okolja, kjer je doma odličnost v vseh pogledih. ​Univerza v Mariboru hitro razvija nova področja delovanja, preizkuša nove metode študija in išče nove načine povezovanja s svojim okoljem. Da gremo v pravi smeri, pričajo tudi številna mednarodna priznanja. Prav tako so nas tuji študentje v letu 2014 nag​radili s priznanjem za dobro počutje tujih študentov na visokošolskih inštitucijah.​


Po mednarodnih lestvicah se Univerza v Mariboru v zadnjih letih uvršča med 3 odstotke najboljših univerz na svetu. Nedavno nazaj se je Univerza v Mariboru na lestvici »Emerging Economies University Rankings 2019« uvrstila med 200 najboljših univerz, ki prihajajo iz 43 hitro razvijajočih se držav Evrope, Azije, Afrike in Južne Amerike ter tako zasedla drugo mesto med slovenskimi univerzami. Univerza v Mariboru je prav tako ohranila priznanje Odličnosti v upravljanju s človeškimi viri v raziskovanju, ki ga je kot prva slovenska univerza prejela priznanje leta 2010 ter prvič uspešno prestala zunanjo evalvacijo že leta 2014. Univerza v Mariboru se je v letu 2018 uvrstila tudi med prvih sto kandidatk za uvrstitev na Šanghajsko lestvico (ARWU), ki je najbolj uveljavljena in vplivna mednarodna lestvica razvrščanja univerz.


 

​​

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava