Univerza v Mariboru na »Times Emerging Economies University Rankings« med 200 najboljšimi univerzami
Datum objave: 17. 01. 2019

                 

um.png

                                  

times.jpg


 

Univerza v Mariboru na »Times Emerging Economies University Rankings« med 200 najboljšimi univerzami

 

Univerza v Mariboru se je na lestvici »Emerging Economies University Rankings 2019« uvrstila na 182. mesto med univerzami, ki prihajajo iz 43 hitro razvijajočih se državah Evrope, Azije, Afrike in Južne Amerike. Univerza v Mariboru zaseda drugo mesto med slovenskimi univerzami.

 

Times ocenjuje kakovost univerz na področjih poučevanja, raziskavanja, citatov, prenosa znanja v gospodarstvo (dohodki iz industrije) in mednarodne vpetosti. V razvrščanje za leto 2019 je bilo vključenih več kot 440 najboljših raziskovalnih univerz.

 

Revija Times Higher Education že 15 let objavlja različne preglede najboljših univerz na svetu, ki so pripravljeni na osnovi njihove zelo obsežne baze podatkov, mednarodne ankete o ugledu posameznih univerz in podatkov iz baze »Elsevier Scopus«. Times pri ocenjevanju upošteva 5 ključnih kriterijev, od katerih vsak predstavlja temelj odličnosti visokošolskega izobraževanja: poučevanje, raziskovanje, vpliv objavljenih del, prihodki iz sodelovanja z industrijo in mednarodnega sodelovanja.

 

Rezultati Times lestvice potrjujejo, da je Univerza v Mariboru kvalitetna visokošolska institucija, ki se stalno uvršča med 1.000 najboljših univerz na svetu. Podrobnejši podatki o uvrstitvah univerz in metodologija razvrščanja sta opisana na spletnih straneh Timesa. ​

 

##

 

Dodatne informacije:

Univerza v Mariboru

Oddelek za razvoj in študentske zadeve​

Telefon: 02 23 55 310

E-pošta: kakovost@um.si


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava