Tridnevne delavnice na temo Internacionalizacija kurikuluma
Datum objave: 8. 01. 2019

​Vljudno vas vabimo, da se udeležite tridnevne delavnice na temo Internacionalizacija kurikuluma, ki bo potekala med 23. in 25. januarjem 2019 na rektoratu UM.


Izvajalca delavnice bosta Dr. Jos Beelen, raziskovalec, svetovalec in profesor globalnega učenja na The Hague University of Applied Sciences ter ga. Katarina Aškerc Veniger, zasebna raziskovalka na področju visokošolskega izobraževanja (internacionalizacija, internacionalizacija doma in/ali internacionalizacija kurikuluma, zagotavljanje kakovosti, pedagoška usposabljanja v visokem šolstvu itd.).


Zelo nas veseli, da bomo kot izvajalca lahko gostili priznanega profesorja, ki je na temo internacionalizacija kurikuluma predaval že skoraj na vseh celinah in je tudi soavtor definicije besedne zveze »Internationalisation at Home«. Teme njegovega raziskovanja so mednarodno in medkulturno učno okolje, internacionalizirani učni izidi oz. razvoj veščin predavateljev za dosego le-teh itn. Jos Beelen je eden izmed vodilnih strokovnjakov na področju mednarodnega izobraževanja, za boljši vpogled v njegov način dela in razmišljanja pa vam pripenjamo povzetek njegovega inavguralnega predavanja in kratek intervju.

 

Veseli nas tudi, da nam bo na temo delavnice vpogled v slovenski visokošolski sistem pomagala osvetliti Katarina Aškerc Veniger, ki je (so)avtorica in (so)urednica več člankov in publikacij, do danes je (so)izvedla številna usposabljanja za domače in tuje visokošolske učitelje in podporno osebje. Kot raziskovalka sodeluje z različnimi univerzami in zasebnimi izobraževalnimi zavodi. Več let je bila zaposlena na CMEPIUS-u kot vodja visokošolskega področja in višja strokovno-raziskovalna asistentka, na NAKVIS-u in primarni ravni izobraževanja.

 

Delavnica bo potekala 3 dni med 9. in 14. uro v Univerzitetni galeriji na rektoratu UM in bo v angleškem jeziku. Prijava je možna tukaj, število udeležencev je omejeno.


Vljudno vabljeni!

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava