Doc. dr. Uroš Maver in doc. dr. Matjaž Finšgar se uvrščata med avtorje Univerze v Mariboru z najbolj branimi članki
Datum objave: 12. 10. 2018

​V soavtorstvu doc. dr. Uroša Mavra, predstojnika Inštituta za biomedicinske vede na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, ter doc. dr. Matjaža Finšgarja, predstojnika Laboratorija za analizno kemijo in industrijsko analizo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru, je v letu 2016 izšel znanstveni članek v prestižni reviji na področju analizne kemije Trends in Analytical Chemistry s faktorjem vpliva 8,422. Doc. dr. Matjaž Finšgar je tudi avtor trenutno najbolj branega znanstvenega članka v obdobju od aprila 2015 naprej in od leta 2014 najbolj citiranega znanstvenega članka v znanstveni reviji Corrosion Science​. Iskrene čestitke avtorjema za vrhunski dosežek.


Znanstvena revija Trends in Analytical Chemistry s faktorjem vpliva 8,422 spada po kategorizaciji SICRIS med vrhunske znanstvene dosežke (A'') in je v letu 2016/2017 bila najboljša revija na področju analizne kemije. Kljub temu, da je bil članek v soavtorstvu doc. dr. Uroša Mavra in doc. dr. Matjaža Finšgarja objavljen leta 2016, je še vedno med najbolj branimi članki omenjene revije (trenutno zaseda visoko 12. mesto). 


Naslov članka je Recent progressive use of atomic force microscopy in biomedical applications. Članek z odprtim dostopom je na voljo TUKAJ. Opisuje uporabo ene izmed najnaprednejših metod s področja nanoznanosti, in sicer za namene biomedicinskih aplikacij. Omenjeni mikroskop na atomsko silo (angl. AFM) je tudi na Univerzi v Mariboru, in sicer na Inštitutu za biomedicinske vede na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.


Doc. dr. Matjaž Finšgar je tudi avtor trenutno najbolj branega znanstvenega članka v obdobju od aprila 2015 naprej in od leta 2014 najbolj citiranega znanstvenega članka v znanstveni reviji Corrosion Science. Revija spada po kategorizaciji SICRIS med vrhunske znanstvene dosežke (A''). Članek z naslovom Application of corrosion inhibitors for steels in acidic media for the oil and gas industry: A reviewje dostopen na TEJ POVEZAVI​. Opisuje uporabo in analizo korozijskih inhibitorjev ter prednosti in slabosti tehnik za analizo korozijskih inhibitorjev v industriji pridobivanja nafte in zemeljskega plina.
elsevier logo.png
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava