FERI GOSTIL NAJVEČJI IGRIČARSKI DOGODEK V SLOVENIJI DOSLEJ
Datum objave: 23. 04. 2018

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru je 21. in 22. aprila 2018 potekal dogodek EPICENTER FERI LAN. Dogodka se je udeležilo več kot 400 entuziastov iz Slovenije in sosednjih držav, kar je rekordna udeležba na tovrstnih dogodkih v Sloveniji.


Igričarski dogodek sta, ob tehnični podpori Inštituta za elektroniko in telekomunikacije, v sodelovanju organizirala Študentski svet FERI ter Društvo za elektronske športe SPID.si. Ešporti so trenutno najhitreje rastoče področje v sklopu videoiger – gre za tekmovanje s turnirsko strukturo, komentiranimi prenosi v živo in ogromnimi nagradnimi skladi. EPICENTER LAN je v Sloveniji največji tovrstni dogodek.


ec16-feri-6_large (Small).jpg   ec16-feri-7_large (Small).jpg

Foto: Samo Zavašnik


Za igralce smo pripravili turnirje v osmih igrah, in sicer Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, PUBG, FIFA 18, Hearthstone, Fortnite, Rocket League in Pro Evolution Soccer. Turnirjev se je udeležilo več kot 350 tekmovalcev. Uradna tekmovanja so bila organizirana tekom obeh dni, velika večina udeležencev pa se je ob igranju družila tudi čez noč.


Poleg zabave ob igranju videoiger in druženja so bile na voljo še druge aktivnosti, zanimive tudi za tiste, ki so si dogodek želeli le ogledati. Okrog 200 obiskovalcev je spremljalo prenose iger v živo ali pa se ustavili na stojnicah sponzorjev in si ogledali najnovejšo računalniško opremo in periferijo ter jo tudi preizkusili.​ec16-feri-1_large_2 (Small).jpg 

Foto: Samo Zavašnik

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava