FERI UM PREJEL ENERGETSKO NAGRADO FINANC ZA LETO 2018
Datum objave: 12. 04. 2018

​V sklopu 20. Dnevov energetikov je časnik Finance tudi letos razpisal natečaj za energetske nagrade 2018. Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru se je na natečaj prijavila s študentskim projektom - električnim dirkalnikom FERI formula -, in po mnenju bralcev oz. po številu glasov zmagala. Iskrene čestitke!


Časnik Finance v sklopu konference Dnevi energetikov tradicionalno podeljuje energetske nagrade v različnih kategorijah, in sicer za energetsko učinkovito podjetje, energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt URE/OVE. Izbor poteka v dveh fazah, v prvi komisija med prijavljenimi projekti izbere finaliste iz vsake kategorije. Ti se uvrstijo v drugi krog, kjer izbor poteka dvotirno: najboljšemu v vsaki kategoriji dodeli eno nagrado komisija, drugo pa bralci s spletnim glasovanjem.


Po številu glasov je v kategoriji promocijski projekt URE/OVE letos nagrado prejela Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, in sicer za študentski projekt FERI e-formula. Kot so zapisali na spletni strani, je projekt pripomogel h krepitvi zanimanja za tehnične študije. Študenti so skozi delo pridobili tehnična, organizacijska in ekonomska znanja, prav tako pa projekt pomaga pri ozaveščanju, da bistvo elektromobilnosti niso subvencije in v tujini kupljeni električni avtomobili, ampak razvoj gospodarstva, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo električnih avtomobilov in infrastrukturne opreme, ki omogoča njihovo uporabo. Nagrado je prevzel izr. prof. dr. Jožef Ritonja, mentor projekta.


Daljšo predstavitev projekta najdete TUKAJ​.feri03-xx-5ac6a3a17f98e.jpg.cut.n-5ac6a3a2c18e6.jpg.720px.jpg

Mentor izdelave električnega dirkalnika je izr. prof. dr. Jožef Ritonja, FERI UM.

Foto: Borut Hočevar​


Small nagrajenci-energetske-nagrade-5acce57fb7118.jpg.cut.n-5acce58045081.jpg.720px (Small).jpg

Foto: Arhiv FERI UM

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava