Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je partner projekta "Back to nature"
Datum objave: 5. 04. 2018

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je partner projekta ERASMUS +, z nazivom "Back to nature" (Nazaj v naravo), katerega cilj je izdelava inovativnega, na ključnih kompetencah temelječega učnega gradiva za okoljsko vzgojo.


Cilj projekta, ki se je pričel 1. decembra 2016 in v katerem sodelujejo tudi partnerji iz Madžarske in Romunije, je izdelava učnega gradiva za učitelje, s pomočjo katerega lahko slednji izboljšajo ključne kompetence osnovnošolcev, starih od 9 do 11 let, ter poglobijo njihova dosedanja znanja o okoljski vzgoji in trajnostnem razvoju. Učno gradivo je sestavljeno iz treh delov. 


Prvi sklop predstavlja teoretična izhodišča in je namenjeno učiteljem različnih smeri za pridobitev osnovnih znanj o okoljski vzgoji. Drugi sklop je metodološka zbirka, ki je v pomoč učiteljem pri izvedbi tretjega in hkrati zadnjega sklopa, ki vsebuje natančno izdelane učne priprave, temelječe na štirih glavnih temah: 


1.) Vsakodnevne življenjske razmere v grajenem okolju

2.) Zdrav življenjski slog

3.) Biotska raznovrstnost

4.) Okoljsko izobraževanje s svetovnega vidika


Izdelano učno gradivo bo preizkušeno na dveh t. i. pilotskih dejavnostih: »Train The Trainer« usposabljanju za učitelje (februar 2018; Nagykanizsia, Madžarska) in poletnem taboru za otroke (avgust 2018, Romunija).Back_to_nature_01.jpg Več informacij:

www.backtonatureproject.eu

www.fe.um.si/mednarodno-sodelovanje/mednarodni-projekti.html


BackToNatureLogo.png            ErasmusPluslogo.png


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava