Znanstveno-kulturni dogodek
Datum objave: 19. 02. 2018

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in Ustanova za preučevanje in ohranjanje srbske kulturne dediščine »Vukova zadužbina« sta v petek, 16. februarja 2018, na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju v spomin na raziskovalca in zaslužnega profesorja dr. Miroljuba Kljajića pripravili znanstveno–kulturni dogodek, s katerim so se spomnili profesorja, ki je bil aktiven član ustanove »Vukova zadužbina« in je večino svojega profesionalnega življenja posvetil razvoju Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru ter povezovanju kulture, znanosti in umetnosti.


IMG_0996.JPG


Na znanstveno-kulturnem dogodku je prof. dr. Aleksandar Petrović s Filološke fakultete Univerze v Beogradu predstavil delo srbskega astronoma prof. dr. Milutina Milankovića, katerega najbolj znan dosežek je teorija o nastanku ledenih dob. Slednja bistveno prispeva k razvoju klimatologije in predstavlja pomemben dosežek geofizikalne znanosti 20. stoletja.

Na dogodku je, pod vodstom dirigentke Evgenije Vladmirovne Kojić, nastopil mešani pevski zbor Sveti Roman Slatkopojac iz Petrovaradina iz Srbije, ki je z izborom skladb navdušil občinstvo ter odlično sklenil petkovo popoldne.

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava