Izšla knjiga prof. dr. Jerneja Turka: Kako smo gradili, pisali zgodovino in dobili novo fakulteto
Datum objave: 16. 02. 2018

Prof. dr. Jernej Turk, redni profesor na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru in prorektor Univerze v Mariboru, avtor številnih znanstvenih člankov, objavljenih v vrhunski mednarodni periodiki, in predsednik Društva agrarnih ekonomistov Slovenije, je napisal knjigo o nastajanju novih prostorov Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru. Prof. dr. Turk želi z izdanim delom ohraniti zgodbo o izzivih in preprekah, s katerimi so bili soočeni posamezniki, ki so si neomajno in z veliko mero vztrajnosti in odločenosti prizadevali za ureditev, po mnenju prof. dr. Emila Erjavca z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ene najlepših ​kmetijskih fakultet v Evropi.


Naslovnica_Turk_Knjiga.jpg"Najpomembnejši razlog, ki me je spodbudil k pisanju teh spominov ob desetletnici selitve v nove prostore fakultete, pa je zagotovo v tem, da bi bila res velika škoda, če bi se na to življenjsko pomembno zgodbo za obstoj in nadaljnji razvoj Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru sčasoma nekako pozabilo. Čutil sem, da sem to dejansko dolžan storiti za sedanje, kot vse bodoče generacije študentov, profesorjev in ostalih sodelavcev na naši fakulteti. Zato moram na tem mestu jasno in eksplicitno zapisati, da nam pri tem ni bilo prav nič podarjenega. Vse smo si morali izboriti sami, vloženega je bilo ogromno dela, opravljena brezštevilna prepričevanja in lobiranja na vseh nivojih in na vsakem koraku. Vse to in še kanček sreče je bilo potrebno, da smo prišli do nove fakultete. In to moramo znati vsi skupaj zelo dobro ceniti!"

Prof. dr. Jernej Turk


mediaspeed0277.jpg        mediaspeed0281.jpg  Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava