Med prejemniki prestižnih priznanj za odličnost v komuniciranju znanosti tudi trije predstavniki Univerze v Mariboru
Datum objave: 25. 01. 2018

​Med prejemniki priznanj za dosežke na področju komuniciranja znanosti in o znanosti v letu 2017, ki jih podeljuje Slovenska znanstvena fundacija tistim posameznikom, skupinam ali organizacijam, ki so se v preteklem letu v slovenskem prostoru najbolj odlikovali v promociji in komunikaciji znanosti in znanstvenih dosežkov, so tudi trije predstavniki Univerze v Mariboru. Prestižno priznanje »Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju« sta prejela prof. dr. Matjaž Perc, fizik, iz Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru v kategoriji posamezniki za dosežke v obdobju 2015-2017, še zlasti v letu 2017, v kategoriji organizacije – spodbujavalke komuniciranja znanosti pa je priznanje prejel Inštitut za računalništvo Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Listino finalista izbora »Komunikator leta« pa je prejel doc. dr. Andraž Stožer iz Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. 


Prof. dr. Matjaž Perc je prejel priznanje »Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju« v kategoriji posamezniki za dosežke v obdobju 2015-2017, še zlasti v letu 2017, za izjemno kakovostno komuniciranje izvirnih prvovrstnih znanstvenih spoznanj s področja fizike družbenih sistemov ter za ustvarjalni dialog o znanosti z mladimi in ostalimi deli splošne javnosti. 

MatjazPerc_PROMETEJ.jpg 


Inštitut za računalništvo Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru pa je prejel priznanje »Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju« v kategoriji v kategoriji organizacije – spodbujavalke komuniciranja znanosti za razvoj in uporabo različnih komunikacijskih oblik ter tehnik pri ozaveščanju državljanov o pomenu raziskav na področjih, ki jih pokriva Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in pri promociji tehniških poklicev za prihodnost Slovenije.

Institut_za_racunalnistvo.jpg

Doc. dr. Andraža Stožerja, ki je prejel listino finalista izbora »Komunikator znanosti«, še posebej odlikuje njegova vsestranskost komuniciranja znanosti, saj v različnih oblikah (publikacijah, člankih, konferencah, javnih predavanjih, videih) nagovarja zelo širok spekter javnosti, od ožje raziskovalno-znanstvene, strokovne, splošne, do političnih odločevalcev na različnih ravneh in nenazadnje tudi najzahtevnejše skupine slušateljev – učence in dijake.

AndrazStozer_med.jpg Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava