Dan odprtih vrat Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje
Datum objave: 22. 01. 2018

V okviru Dneva odprtih vrat Katedre za tekstilne materiale in oblikovanje Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru, bodo učenci, dijaki in širša javnost lahko aktivno sodelovali v dveh tematskih sklopih kreativnih delavnic. Prvi sklop delavnic bo namenjen kreativnemu oblikovanju, drugi pa bo zajemal pripravo različnih funkcionalnih materialov in izdelkov.


V okviru delavnice "kreativno oblikovanje« bo potekalo ustvarjanje na krojaških lutkah, kjer bodo obiskovalci svojo kreativnost izrazili v ustvarjanju 3D modnih ilustracij s kolažem tkanin in papirja, drapiranju in ustvarjanje volumnov. Predstavljeno bo polstenje volne in ročno tkanje. Spoznali bodo oblačila v virtualnem svetu in se poigrali s simulacijo prototipov tekstilnih izdelkov. Predstavljeno bo delovanje naprednih inteligentnih oblačil. 

V okviru delavnice »materiali in tehnologije« bo prikazan pojav luminiscence, svojo ustvarjalnost bodo obiskovalci lahko izrazili s poslikavami na tekstilijah, odpadno zelenjavo bodo reciklirali v nove okolju prijazne izdelke, spoznali bodo mikro-svet vlaken. Vas zanima kako strupene so odpadne vode in kolikokrat se lahko uležemo na zofo preden jo zavržemo/recikliramo? Vse to lahko spoznate in raziščete ob predstavitvah laboratorijske opreme in poskusov.

Dan odprtih vrat 2018 bo potekal v ponedeljek, 29. januarja 2018 med 9.00 in 17. 00 uro na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru (Smetanova ulica 17).

Več informacij:
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava