Katarina Pungračič je nova vinska kraljica Slovenije
Datum objave: 16. 01. 2018

​Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec sta okronala Katarino Pungarčič za 22. vinsko kraljico Slovenije.


vinska m.jpg


Katarina je študentka 3. letnika univerzitetnega študijskega programa Agrikultura in okolje Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru in prihaja iz družinske kmetije, na kateri se ukvarjajo z vinogradništvom, vinarstvom in turizmom. Opravljen ima tečaj za sommelierja ljubitelja in aktivno sodeluje v društvu vinogradnikov in sadjarjev Haloze. Krono ji je predala dosedanja vinska kraljica za leto 2017, Maja Žibert, študentka 1. letnika doktorskega študija 3. stopnje študijskega programa Agrarna ekonomika Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru.

Nova vinska kraljica bo v letu 2018 predstavljala slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in po svetu. 


vinska3.jpg Rade_Bakračević4.JPG


Foto: Rade Bakračević
 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava