Najbolj citiran članek na Univerzi v Mariboru
Datum objave: 12. 01. 2018

​Univerza v Mariboru je uspešna univerza, ki se s svojo odličnostjo uvršča med 3% najboljših univerz na svetu (CWUR World University Rankings). ​K temu nedvoumno prispevajo tudi odmevni uspehi naših raziskovalcev.


Trenutno najbolj citiran članek na Univerzi v Mariboru z naslovom "Host-microbe interactions have shaped the genetic architecture of inflammatory bowel disease" je delo soavtorjev prof. dr. Uroša Potočnika (Medicinska fakulteta in Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo UM) in dr. Mitje Mitrovič (Medicinska fakulteta UM​). Objavljen je v reviji Nature, ki ima (na dan 11. januarja 2018) po podatkih SCOPUS in WEB OF SCIENCE baze sledeče število citatov: 

Članek je tudi  naveden kot članek z največ citati v zadnjih 10 letih (parameter CImax) v bazi SICRIS, kjer so prikazani skupno dosežki Univerze v Mariboru. Prav tako je članek v letu 2017 dosegel zadostno število citatov, da je v svetovnem merilu uvrščen med 1% najbolj citiranih člankov na področju Molekularne biologije in molekularne genetike.  Data from Essential Science Indicators .​


S tem dosežkom avtorji članka tudi zelo pomembno prispevajo k odlični uvrstvitvi Univerze v Mariboru na lestvici Times Higher Education World University Rankings.


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava