Prednovoletni raziskovalni sejem Univerze v Mariboru
Datum objave: 18. 12. 2017

V prostorih podjetja Menerga d.o.o. je minuli petek potekal drugi, zdaj že tradicionalni, »Prednovoletni raziskovalni sejem Univerze v Mariboru«.


Raziskovalni sejem, ki ga je obiskalo 70 udeležencev iz gospodarstva in akademske sfere, je bil namenjen medsebojnemu neformalnemu druženju v želji po utrjevanju obstoječih in ustvarjanju novih raziskovalno-razvojnih in poslovnih povezav. Na sejmu, ki so ga uradno otvorili rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Igor Tičar, direktor PPC Tezno, g. Gorazd Bende in podžupan Mestne občine Maribor, mag. Zdravko Luketič, je rezultate svojega sodelovanja z gospodarstvom predstavilo osem fakultet Univerze v Mariboru. 

raz.sejem1.jpg

Ob sejmu je bila organizirana okrogla miza, na kateri so prof. dr. Nenad Gubeljak, prodekan Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru, doc. dr. Iztok Kramberger, raziskovalec Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, Dejan Gačnik, soustanovitelj podjetja SkyLabs, d.o.o. in Sergej Prosen, direktor podjetja BIOMETRIKA d.o.o. predstavili svoje projekte prenosa znanja in tehnologij iz akademskega v poslovno okolje.

raziskovalni sejem2.jpg

 


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Prijava