Obisk državnega sekretarja Tadeja Slapnika
Datum objave: 11. 12. 2017

Na Univerzi v Mariboru je potekalo srečanje med državnim sekretarjem Tadejem Slapnikom in prorektorico za razvoj kakovosti Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Lučko Lorber. Srečanju so se pridružili tudi rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar, glavna tajnica Univerze v Mariboru mag. Mirjana Babić in izr. prof. dr. Barbara Bradač Hojnik iz Ekonomsko-poslovne fakultete.


Slapnik_um.jpg


Po besedah Tadeja Slapnika bi lahko Maribor v letu 2018 prevzel še bolj aktivno vlogo na področju razvoja socialnega podjetništva, socialne ekonomije in krožnega gospodarstva. Ta področja lahko imajo zelo velik vpliv na razvojne potenciale mesta. Državni sekretar je prav tako opozoril na možnost vzpostavitve blockchain inkubatorja na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, s čimer bi se uvrstili med pomembne destinacije za razvoj blockchain tehnologij.

Dosedanje delo in raziskave realne ponudbe trga na področju socialnega podjetništva in predlog vzpostavljanja Yunus centra pa je predstavila izr. prof. dr. Barbara Bradač Hojnik.

 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava