Profesor Oto Rimele predstavlja svojo likovno ustvarjalnost v pariškem Carrousel du Louvre
Datum objave: 1. 12. 2017

​Profesor Rimele bo v Carrousel du Louvre v Parizu v okviru mednarodne likovne razstave »Le salon des beaux arts 2017«,​ predstavljal svoja likovna dela. Razstavo, ki jo organizira Nacionalno društvo za umetnost (Société Nationale des Beaux Arts - SNBA), pod pokroviteljstvom gospoda Emmanuela Macrona, predsednika Republike Francije, bodo odprli 7. decembra 2017.


Lanskoletne razstave se je udeležilo več kot 600 umetnikov iz celega sveta. Razstava bo na ogled do nedelje, 10. decembra 2017.
 
Oto Rimele je slikar, vizualni ustvarjalec in avtor prostorskih umestitev. Je redni profesor na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru. S strokovnim in pedagoškim delom je povezan tudi z Oddelkom za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru in s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Kot prorektor za področje umetnosti na Univerzi v Mariboru (2011-2012) je bil pobudnik ustanovitve Univerzitetnega umetniškega observatorija, ki ga je leta 2011 ustanovila Rektorska konferenca RS in katerega predsednik je postal leta 2014.
 
Njegovo ustvarjalno delo bi lahko označili kot “spiritualni minimalizem” in vsebinsko korespondira z evropskim duhovnim izročilom in naslednjimi avtorji: Mark Rothko, Anish Kapoor, James Turell, Bill Viola, Arvo Pärt.
 
Leta 2004 je prejel za slikarsko razstavo Iluminacije najvišjo nagrado, ki se v Republiki Sloveniji podeljuje za področje umetnosti - nagrado Prešernovega sklada. V letu 2012 je izšla strokovna dvojezična monografija pod naslovom »Oto Rimele: Duhovnost materialne odsotnosti / Spirituality of material absence«. Avtor strokovne umestitve avtorja in njegovega dela je dr. Jure Mikuž.
 
Več podatkov o avtorju in dogodku lahko najdete na:

oto rimelee.jpg


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava