Ob Dnevu fakultete odprli prenovljen prodajni center Botanični vrt
Datum objave: 20. 11. 2017

Ob Dnevu Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru so v soboto odprli nov vhod v Botanični vrt in prenovljen prodajni prostor. Trak so slavnostno prerezali rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar, dekan Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede prof. dr. Branko Kramberger ter župan Občine Hoče-Slivnica dr. Marko Soršak. 


Otvoritev_Botanični vrt_m.jpg


V prenovljenem prodajnem centru Botanični vrt​ je mogoče kupiti ves prodajni sortiment posestva Pohorski dvor in vina iz Meranovega, odprt je ponedeljka do sobote, med 9. in 16. uro. Trenutno ponujajo zelenjavo iz ekološke predelave (solata krhkolistna, endivija, bučke, brokoli, cvetača, zelena, črna redkev, paradižnik), jabolka (pinova, braeburn, fuji), 100 % bučno olje, jabolčni kis, jabolčni sok, ajdova moko in ekološko ajdovo kašo, pražena bučna semena, jabolčne krhlje, vino iz Vinske kleti Meranovo, mošt, žganja in likerje ter okrasno cvetje. Vsi pridelki in izdelki so lastne pridelave. Novost je drevesnica sadnega drevja in jagodičevja priznanega slovenskega drevesničarja (sadike starih in novih sort jablan, hrušk, kutin, sliv, češenj, marelic, breskev in nektarin, kostanja, orehov, ribeza, malin, joste, kivi,…).


 proizvodi meranovo2_m.jpg Porizvodi meranovo1_m.jpg


Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede podpirajo okolju prijazno in lokalno pridelano hrano, zato tudi v ta namen poteka vsako soboto pred vhodom v Botanični vrt, Pohorska tržnica, kjer so obiskovalcem na voljo pridelki lokalne pridelave.


Ob tej priložnosti so predstavili tudi prenovljeno grafično podoba proizvodov Meranovo. 

​ 


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava