Prof. dr. Matjaž Perc je postal USERN Laureate
Datum objave: 14. 11. 2017

​Prof. dr. Matjaž Perc, raziskovalec na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru je postal USERN Laureate. To je nagrada, ki jo združenje USERN podeljuje raziskovalcem starim do 40 let za prelomne dosežke v katerikoli znanstveni panogi.


V odboru za nagrado je 12 Nobelovih nagrajencev in drugih številnih vrhunskih znanstvenikov, ki so letos izbirali med kar 5500 nominacijami iz celega sveta. V obrazložitvi so zapisali, da je nagrada za “fundamentalni doprinos k teoretičnemu opisu človeškega sodelovanja, še posebej za rešitev problema močne recipročnosti in problema defekcije drugega reda, ter za utemeljitev pod-sistemske stabilnostne analize agentskih sistemov, ki je omogočila natančno analizo matematičnih modelov, ki opisujejo kompleksne družbene pojave kot so sodelovanje, odklonsko vedenje in zavračanje cepljenja".


Nagrada se podeljuje vsako leto 10. novembra, v čast svetovnega dneva znanosti za mir in napredek (World Science Day for Peace and Development), kot ga je določil UNESCO.


Iskrene čestitke prof. dr. Matjažu Percu za izjemen mednarodni uspeh.​


usern-perc.jpg


 Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor | +386 2 23 55 280 | rektorat@um.si | Davčna številka: SI 71674705 | Piškotki | Prijava